Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Utbildningar
Plats:
Ingelstadgymnasiet
Tfn: 0470 - 388 00
Ingelstad Naturbruksgymnasiet 3
360 44
Ingelstad
Ingelstadgymnasiet

Vi är ett naturbruksgymnasium med riksintag för dig som är intresserad av djur, natur och lantbruk.

På vår skola erbjuder vi olika utbildningar: Ridsport, Djurvård, Djursjukvård, Hund, Naturvetenskaplig profil, Lantbruk med fördjupning Lantbruk eller Entreprenad. Vi erbjuder också Introduktionsprogram. 
På skolan finns ladugård, svinhus, lantbruksmaskiner, entreprenadmaskiner, välutbildade ridhästar, ridhus, djurhus med exotiska djur, hundanläggning med agilitybana och vårdrum, samt egen veterinärklinik och zoobutik som är öppna för allmänheten. 

På Ingelstadgymnasiet har vi engagerad och kompetent personal, både lärare, instruktörer, fritidsledare, kockar, serveringspersonal m fl.  Vi finns alla här för att hjälpa dig att lyckas med din utbildning!

De flesta eleverna bor på skolans internat men det är också många som bor hemma och åker buss till skolan varje dag. Bussförbindelserna är bra och skoltiderna anpassade till bussturerna (Länstrafiken Kronoberg, linje 215 och 240). 

 

Naturbruksgymnasium, Gymnasieskola, Internat, Lantbruksutbildning, Djur, utbildning, Ridsport, Djursjukvård, Djurvård, Introduktionsprogram, kompetent personal, lärare, instruktörer, yrkesprogram, högskolebehörighet, hästskötsel, Kvalitetssäkring

 

Vreta Utbildningscenter
Tfn: 013-22 79 10
Järngården 3
590 76
VRETAKLOSTER
Vretagymnasiet

Hästskötare-ridning

Utbildningen ger en bred kompetens inom häst framförallt ridning, både dressyr och hoppning, arbete med unghästar, avel samt en stor mängd teori som rör allt om hästen. Skolan har en välutbildad personal där alla har gedigen häst- och pedagogisk utbildning och lång yrkeserfarenhet. Personalen har alla olika specialiseringar inom dressyr, hoppning, unghästar, trav och körning, vilket gör ett mycket brett utbud av kunskaper.

 Vi ger dig möjlighet att avlägga yrkesprov till diplomerad hästskötare, inom hästutbildningen gör du 15 veckors praktik kallad APL du får även möjlighet att förlägga din APL utomlands då Vretagymnasiet har ett mycket stort kontaktnät.

 Nytt på hästutbildningen är att man kan välja ”HÄSTIDROTT” på individuellt val och i dessa kurser kunna rida och träna två gånger extra varje vecka på skoltid under hela utbildningen. Då väljer du Idrott o Hälsa Specialisering 1-2 på ind.val direkt vid skolstart. Detta kan du göra på din egen häst eller på våra skolhästar. Mer information finns längre ner på sidan, i dokumentet "Hästidrott".

 

NIU Nationell idrottsutbildning – Ridsport med antingen dressyr eller hoppning

Denna specialidrottsutbildning är en utbildning i antingen dressyr eller hoppning, för dig med egen tävlingshäst och för dig som vill utbilda dig vidare på schemalagd skoltid inom träning och tävlingsverksamhet i vald ridsport.

Du får chansen att under skoltiden kombinera gymnasieexamen med många träningstimmar på din egen tävlingshäst.

NIU kan kombineras med Naturbruksprogrammets hästutbildning till ”Hästskötare mot ridning” och dessutom kan du läsa till kurser som ger dig grundläggande behörighet till högskola eller yrkeshögskola samt behörighet till Hippologen.

Vretagymnasiet har tre toppmoderna stallar för c:a 70 hästar och två ridhus. Dessutom har vi flera stallplatser för elevhästar och personalhästar i direkt anslutning till skolans stallar och ridhus.

Vretagymnasiet erbjuder i närområdet elevboende i nybyggda elevhem.

 

HÄST - YRKESHÖGSKOLEUTBILDNING

Vill Du få jobb inom ridutbildning?

Hos oss på Vreta Yrkeshögskola får du bästa möjlighet till bra jobb. Mellan 80-90% av alla studerande i avgångsklasserna 2005-2011 har fått jobb inom hästnäringen, många direkt på sina LIA-platser. Vi inriktar oss på eget hästföretagande och utbildning till Svensk Ridlärare

NYHET nu ändrar vi upplägget på utbildningen och Du läser det mesta skolförlagt på sommaren och har distansstudier och LIA på vinterhalvåret.

Hästhållning – Ridlärare – Hästföretagande

Denna utbildning vänder sig till dig som vill ha en ha en kvalificerad yrkesutbildning inom ridning och som vill ha fördjupade kunskaper och färdigheter inom hästområdet. Utbildningen riktar sig också till dig som vill bli egen företagare eller till dig som vill få en kvalificerad anställning inom hästområdet. Du får här praktiska och teoretiska kunskaper som efter avslutad utbildning kan ge dig ridlärarexamen. 

Vidare information se vår websida  http://www.vretagymnasiet.se/

 

Gymnasieutbildning, vuxenutbildning, utbildning, hästutbildning, ridutbildning

Grans Naturbruksgymnasium
Tfn: 0911-23 31 00
Gran 16
943 28
ÖJEBYN
Grans Naturbruksgymnasium

Naturbruksgymnasium, Gymnasium, utbildning, utbildningar

Stora Bråareds Ridcenter
"Välkomna!"
Tfn: 0392-230 20
565 91
MULLSJÖ
Stora Bråareds Ridcenter 

 

ridskola, både för vuxna och barn, nybörjare, vana ryttare. privatträning, dressyr, hopp, turridning, hyra häst, ponnyridning för barn, födelsedagskalas, möhippa. boende på hästgård, året runt, hästpensionat, bete, box, eventarena, ridhus, uteridbana, privatstall, manegekort, morgonfodring, utsläpp   

Annelis Ridcenter i Öreryd
Tfn: 070 - 533 70 39
Öreryd Almedal
330 27
HESTRA
Berga Naturbruksgymnasium
"Utbilda dig och din häst"
Tfn: 08-500 66000
Berga skolväg 1
137 91
Västerhaninge
Berga Naturbruksgymnasium

Gymnasium, Naturbruksgymnasium, Internat , Lantbruksskola, Jordbruksutbildning, Hästutbildning, trav, ridning

Dagstorps Ryttarförening
Tfn: 046- 77 14 41
Grand Prix vägen
246 51
Löddeköping
Dille Gård Naturbruksgymnasium
Tfn: 063 - 38 111
Dille 226
836 95
ÅS
Dille Gård Naturbruksgymnasium

Vi erbjuder Naturbruksprogrammet som är ett yrkesprogram. Vi har inriktningarna SKOG och DJUR. Hos oss kan du via individuella val få grundläggande eller särskild behörighet.

Inom inriktningen SKOG väljer du specialisering mot hund, jakt eller fiske efter årskurs 1. Du kan välja Naturvetenskaplig specialisering på profilerna häst, islandshäst och naturturism. Profil Häst innebär en bred hästutbildning med fokus på såväl hoppning som dressyr. Ridningen är förlagd på Ås Ridskola ca 10 min bilresa från Dille Gård.  På Ås Ridskola finns ett varierat hästmaterial med 7 hästar och 9 ponnier. Hästarna är välutbildade och har goda grunder i dressyr och hoppning. Profil Islandshäst innebär fokus på islandshäst i alla ridkurser. På skolan finns 15 välutbildade islandshästar. Vi har 2 nordsvenskar som används i ridundervisning och hästkurser. Teoretiska hästkurser läses tillsammans med profil Häst.

gymnasieutbildning, hästutbildning

Flyinge HSK
Tfn: 046 - 649 00
Flyinge Kungsgård
247 93
FLYINGE
Flyinge HSK

Ridgymnasium, Hästutbildning, Ridanläggning, skåne, eslöv

Gamlebygymnasiet
Tfn: 0493 - 14 200
Valstad
594 32
GAMLEBY
Gamlebygymnasiet

Vi är ett naturbruksgymnasium med riksintag för dig som vill arbeta med både händer och huvud och som tycker om växter och djur. Undervisningen bedrivs i mindre klasser och uteslutande av behöriga lärare, vilket ger dig mer utrymme och kvalitet!

Tycker du om hästar? Vill du gå på en liten och mysig skola? Utvecklas i din ridning? Vill du bli diplomerad hästskötare?

Då har vårt hästgymnasium en utbildning du kommer att tycka om!

Under utbildningens gång får du bl a lära dig att sköta och ta ansvar för hästar och stall, läsa om foder, avel och hästens beteende samt har stor möjlighet till utveckling av din egen ridning, både inom hoppning och dressyr. 

Vår målsättning är att du som elev ska få en rolig och upplevelserik gymnasietid. Vi strävar efter att du ska få en gedigen kunskapsgrund att stå på vad det gäller skötsel, hantering och ridning av olika sorts hästar, utifrån ett grundläggande säkerhetstänkande. I årskurs tre, erbjuder vi dig även att få avlägga yrkesprov för hästskötare. Klarar du det, får du titeln "diplomerad hästskötare". Målet är att du ska känna dig väl förberedd för att arbeta med hästar eller för att studera vidare när du lämnar oss efter 3 år.

 

djurutbildning, hästgymnasium, internat

Gävle Ponnyklubb
Tfn: 026-179423
Sleipners väg 10
805 91
Gävle
Helsingborgs Ridskola
Tfn: 042-15 76 39
Depåg. 128
254 64
HELSINGBORG
Jultorp Ranch
Tfn: 070-718 93 99
Larv Jultorp 4
534 62
Larv
Jultorp Ranch

Vår mission är: "Att utbilda båda hästar och människor till att bli de bästa de kan bli, genom ömsesidig kommunikation, förståelse av psykologi och naturliga träningsmetoder.

Vi hjälper både häst och människa att komma närmare varandra och få ett samband, som kommer ta relationen upp till högsta nivå."

 

Westernridning, Ridkurser, Uteritter, landet, quarter, 

Kinda Häst
Tfn: 0494 - 500 31
Berga Gård
590 46
RIMFORSA
LiGården
"Din Häst Vår Gäst"
Tfn: 0708-801285 Anna / 0702-994473 Ulla
Livägen 33
439 73
Fjärås

LiGården hittar du strax söder om Kungsbacka. Sedan 2006  har familjen Gulja utvecklat gården till en modern hästanläggning. Verksamheten handlar främst om uthyrning av boxar där våra kunder och hästar är i fokus.

 

Vi erbjuder dig och din häst bästa tänkbara service där hästarna alltid kommer i första hand. LiGården är ett personligt stall där din häst är vår gäst.

 

Kvalitet är något som genomsyrar minsta detalj på LiGården. Det gäller allt från stallbyggnad till ridhusbyggnad. LiGården har genomgått en säker hästverksamhets utbildning där vi blivit godkända som en säker hästgård. Att få detta diplom innebär att vår anläggning är säkert anpassad och byggd för hästar. Du kan som uppstallad på en säker häst gård få rabatt på din årspremie på ditt hästförsäkring bolag (gäller de flesta försäkringsbolag).

 

Vill du veta mer om oss så är du välkommen att kontakta oss eller varför inte komma förbi och hälsa på. 

 

Välkomna till LiGården

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,