Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Inackordering
Plats:
CM Ranch
"Välkommen! "
Tfn: 070-274 52 73
Uggletorp 2
546 95
KARLSBORG
CM Ranch Sadelmakeri och Läderarbeten.
Hästpensionat och Långtidsinackordering
.

Hos oss finner du stallplats, bete och långtidsinackordering för din häst.
Att ta hand om någons djur är ett stort ansvar som vi tar på största allvar, vi skriver alltid utförliga kontrakt och du som hästägare ska känna dig helt trygg med att lämna din häst hos oss. Läs mer under fliken "häst" och se gärna våra referenser. I vår sadelmakeriverkstad utför vi läderarbeten och reperationer av selar, sadlar och läderutrustning. läs mer under fliken "sadelmakeri" och "butik" samt kolla in "utförda jobb" Här hittar du även hästfodret Primero Total. Vi tror på en naturlig djurhållning efter djurens förutsättningar!
CM Ranch är ett naturnära företag med många ben att stå på. På våra vackert belägna gårdar i Tiveden bedriver vi vår verksamhet. Hög kvalitet och kompetens garanterar ett trevligt besök hos oss, oavsett om du har två eller fyra ben.

 

Sadelmakeri, Westernutrustning, trasiga selar, selar, sadlar,  grimma, grimmor,lagning av täcken, kvalitetsläder, läder, gårdsbutik, verkstad, Hästpensionat, transport, stallplats, Stallplatser, lösdrift, hästhållning, Primero Total, grovfoder, spannmålsfritt, fiberrikt, fullfoder, Lösdriftsplats, Lösdriftsplatser, foder, ridhus, hanteringsstall, ridbana, rundcoral, Repgrimmor, ledrep, John Moore, grimskaft, tygel, huvudlag, kindrem, Kindkedja,  skänkel, stångbett, Kandarbett, Bosal, Sadelgjord, brösta, Lädertygel, tageltofs, filtar, pannband, Trailbana, sadelmakeri

EddyLou Ranch
Tfn: 070 579 86 46, 070 579 91 24
Särestad Furulund 105
31167
Slöinge
EddyLou Ranch

EddyLou Ranch ranch är en gästranch i "amerikansk stil", ranchen ligger på en av de vackraste platserna i Halland. Bara 15 minuter från havet, i ett område med många bra ridspår och löper genom en otroligt vacker natur med kullar, skog och bebyggelse. Det finns så många möjligheter här att hitta det du letar efter. Ranchen erbjuder många olika tjänster, Lou är hästtränare och har clinics, tränar både ung- och problemhästar, här kan du tryckt lämna din häst för inackordering och vi bygger ett nytt hus för vår westernbutik, gå in på vår hemsida för mer infl

Vi kommer att dela med oss av allt vi vet om westernridning och westernhästar. Vi guidar dig i några timmar eller i flera dagar på hästryggen och visar dig det bästa av vad vår del av Sverige har att erbjuda.

Om du bara vill koppla av, fiska eller njuta av livet i vårt varma utomhusbad, så är detta platsen för dig!

Du kan bo så länge du vill. Vi skräddarsyr din vistelse utifrån vår meny.

Vi hoppas att vi snart få dela lite tid med dig.

 

Cowboy Up!

Lou och Eddy

 

 

Lite av vad ranchen erbjuder:

Aktiviteter: t.ex Westernridning

Boende: gäststuga med plats för 6 personer

Inackordering: vi har plats för åtta hästar, utomhus med vind och regnskydd

Husbil: finns sex platser med elektricitet för husbil

Utbildning: privatlektioner från 7 år och uppåt

Shop: westernshop

Hästar: våra hästar:

Presentation: detta är vi

 

PS/ vi pratar engelska och franska men tyvärr ingen svenska. /DS

Gyas Hästcentrum
"Med hästen i centrum"
Tfn: 070 335 2441
Komstad 610
27296
Gärsnäs

Här står hästen i centrum!

Hästens välmående ligger oss verkligen närmast om hjärtat. Och med detta menar jag ett djupt engagemang kring hästens alla behov.

Alla som har råkat ut för mig/oss vet om det.

Behov på omsorg, foder, rörelser och ytor. Det ger sig uttryck i att boxarna  och hagarna är stora. Sommarbeten upp till jättestora. Fodret är analyserat och fräscht. Och omsorgen ligger i att även uppfylla hästens sociala behov precis som allt annat..

Speciell hästar med beteendesstörningar utreds mycket grundligt. Inte bara psykiskt, även fysiskt. Jag har 20 år erfarenhet med hästar och har alltid utbildat mig vidare kring hästens psykologi och beteende. Min horsemanship grundar sig på hästens eget språk och filosofier som har särskilt Ferdinand Hempfling och Carolyn Resnick som förebild. Men mina bästa läromästare var och fortfarande är hästarna själva. Under dessa långa år untvecklade jag en egen metod som jag kallar: Gyas-Horsecommunication-  Two ways

I mitt arbete som hästfysioterapeut, sadelinpassare, hovvårdare, träningskamrat och coach gör jag inget avkall på någonting. Sadeen t. ex ska passa. Jag gör ingen inpassning med marginaler.

 Hästen måste vara tillräckligt friskt för sitt arbete. Du får alltid råd för specifik träning och hur du kan göra för din häst.

Du kommer alltid att bli ärligt men snällt bemött. Du kommer alltid att få veta hur det ligger till och du kommer även alltid att få fatta dina egna beslut! Det jag  hjälper till med är att få fram ett besluts underlag för dig eller/och vara bollplank. Att berätta för dig om de nyaste rönen.

Naturligtvis är verksamheten godkänd genom alla leder och jag samarbetar med kunnigt folk på många områden.

Veterinärer, hovslagare och även equiterapeut som bakupp i rehabiliteringsarbetet.  Kunniga ryttare för dressyr och hoppning, samt körning av travhästar. Vi arbetar även med hästar som ska jobbas bettlöst och bomlöst samt barfotaverka och rehabiliterar hovar.

Vår verksamhet omfattar:

Konvalecenter och rehabiliteringshästar Inackordering
Behandlingar med laser massage ,elektroterapi osv här på gården eller hos dig Problemhästar, beteendesstörningar, problemlösning( t.ex lastning)
träningsverksamhet för unghästar, visning, treårstest, allmän fostran, miljöträning.
motionsridning, inridning, tillridning upp till medelsvår nivå dressyr och hoppning Kurser/lektioner i horsemanship, longering, massage och föreläsningar Kurser för barn Sommarbete för sto, sto/föl vallacker och unghingstar
Hästhotell Avelshingstar

Dessutom har vi en egen ridslinga utan störande trafik men som leder till den officiella ridslinga eller till områden där du inte behöver har särskild tillstånd för i den fantastiska Gylleboskogen eller ut till St Olof.

På hösten erbjuder vi våra stubbåkrar till hejvild ridandet.

JULMYRA HORSE CENTER AB
Tfn: 0706-48 00 87
Julmyra
744 91
HEBY

Julmyra Förvaltning AB tillsammans med Sala Sparbank äger tillsammans bolaget Julmyra Horse Center AB. Målsättningen är att utveckla Julmyra till en unik och attraktiv hästsportanläggning med boende för såväl människor som hästar.

Som boende på Julmyra har du tillgång till alla områdets anläggningar. Ridhuset används till både till ridning och hästhoppning men även utställningar, auktioner och tävlingar.
För den travintresserade finns alla förutsättningar för att träna sina hästar.
Julmyra förvaltning står för all skötsel och drift av anläggningarna. Det är alltså fritt fram att ägna sig åt sitt yrke eller hobby med fokus på enbart sina hästar.
Boende väljer du efter dina önskemål. Här finns lägenheter och möjlighet att designa och bygga ditt eget hus eller gård, välkommen att förverkliga dina drömmar med oss på Julmyra.

Julmyras ridhus är med sina 30 x 84 meter (2500 kvm) ett av Sveriges större ridhus. Den glasade entrén med ett stort trädäck under tak ger ett välkomnande intryck. På verandan finns stolar och bord så att du kan slå dig ned ett tag och njuta av solen och den rogivande omgivningen.

 

Manegen har måtten 26 x 70 meter och är ljus och luftig genom de stora ljusinsläppen från de glasade gavlarna. De mäktiga limträbalkarna som håller uppe taket ger tillsammans med allt övrigt ljust trä en varm och gemytlig atmosfär inne i ridhuset. När det blir mörkt ute lyser ridhusets rejäla ljusarmatur upp manegen.

För hoppintresserade ryttare har vi köpt in ett antal fina kvalitetshinder från Ydre. Här ingår hinder för vardagsträning, men också för mer kvalificerad träning och tävling.

Melin Equestrian AB
Tfn: 073-072 71 11, 070-520 30 88
Henriksdals Gård, Everlövsvägen 134
275 63
BLENTARP
På Melin Equestrian sätter vi hästens välbefinnande i första rummet! Vi utbildar, förädlar och säljer hästar inom hoppning, dressyr och fälttävlan. Våra starkaste verktyg är det fantastiska väl fungerande team och de mycket kunniga tränare vi har omkring oss! Vi har även en stor fördel i att vi kan hjälpas åt i det dagliga arbetet som ögon på backen. Vi utbildar även ryttare inom de tre olika disciplinerna.

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,