Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Föreningar & Organisationer
Plats:
Hästen i Skåne
Tfn: 070-432 29 08
c/o M Sundin, Charlottenborgsv 171
269 71
Billesholm
Hästpolo Föreningen i Göteborg
Tfn: 031 - 94 94 94
Björlanda-Lexbyväg 37
Björlanda, Göteborg
Islandshästföreningen FRAMTID
Tfn: 0709-558074
Djurgårdsgatan 83
582 29
Linköping

Framtids målsättning

Framtid är klubben för den lilla medlemmen. Med det menar vi att vi ska värna våra medlemmar och hästars bästa.

Vi konkurrerar inte med de större tävlingsklubbarna utan ska i det lilla formatet lyfta fram och stödja alla medlemmar som vill tävla.

Framtids tävlingar ska bedrivas så att alla känner sig välkomna och präglas av en varm och trevlig atmosfär. Vi ska tillhandahålla god service för alla tävlande.

Framtid sponsrar medlemmar som kvalificerar sig till SM.

Jordbruksverket
Tfn: 0771-223 223
Konsumentverket/KO
Tfn: 077-142 33 00
Box 48, Tage Erlandergatan 8A
651 02
KARLSTAD
Ridvägsfrämjandet i Lerum
Tfn: 0733-57 21 18, 0703-17 01 19
c/o Theresa Sandstedt, Kring- Alles väg 48B
443 34
LERUM

Ridvägsfrämjandet Lerum arbetar för säkra ridvägar i Lerums kommun.
Ridvägsfrämjandet Lerum bildades 2005 och är en ideell förening som arbetar för säkra ridvägar i Lerums kommun.
Lerums kommun är en av de mest hästtäta kommunerna i Sverige, med närmare 1200 hästar och uppskattningsvis ca 3000 personer aktiva inom ridsporten på något sätt. Detta medför att behovet av säkra ridvägar är stort och det är föreningens mål att ryttare ska kunna vistas i en säker miljö.
Den första ridvägen byggdes 2007 och hittills har ett tiotal ridvägar byggts runt om i kommunen. Som ett mål i Lerums kommuns vision om att bli Sveriges ledande miljökommun har en del av ridvägen i Stamsjön, som färdigställdes 2013, miljövänlig belysning. Belysningen består av 17 lampor som drivs av solceller och lamporna är rörelsestyrda och tänds upp allteftersom man rider på ridvägen.

Föreningens syfte:
Aktivt arbeta för en säkrare ridmiljö.
Förbättra dialogen mellan markägare och ryttare och därigenom skapa möjligheter för ryttare att rida i skog och mark.
Kartlägga befintliga vägar/stigar som idag nyttjas för ridning, samt undersöka var behov finns för nya. Förbättra underlag på befintliga ridvägar.
Samarbeta med Lerums kommun i rid- och ridvägsfrågor.
Vara en oberoende förening som arbetar för ryttare oavsett ridinriktning.
Upplysa ryttare om allemansrätten samt vett och etikett i skog och mark.

Rånebygdens Ridklubb
Tfn: 0924-550 07
Klockarevägen 29
955 31
RÅNEÅ
SHK
"Svenska Hästsportsjournalisters Klubb"
Liljegårdsgatan 42
521 45
Falköping
SHV, Svenska Hästars Värn
Tfn: 076-779 77 49
SHV, Svenska Hästars Värn

Välkommen till Svenska Hästars Värn

Svenska Hästars Värn, SHV, är en rikstäckande djurskyddsförening för hästar. Det främsta arbetet som föreningen gör att ta emot hästar, efter att de omhändertagits av myndigheterna, då deras ägare vanvårdat eller övergivit dem. Föreningen äger för närvarande drygt 100 hästar. Den begränsande faktorn hur många vi kan hjälpa beror helt på ekonomin. Resurserna är knappa och SHV är helt beroende av godhjärtade personers gåvor och donationer.

På vår hemsida kan du läsa mer om vårt arbete http://www.shv.org/

 

misskötsel, vanvård, utsatt, värn, hjälpa, organisation

SIF, Svenska Islandshästförbundet
Tfn: 0220-452 50
Ridsportens Hus
734 94
Strömsholm

Med rötter i vikingatiden

Islandshästen härstammar från de hästar som vikingarna tog med sig då de bosatte sig på Island för mer än 1100 år sedan. Naturen som hästen har levt i genom århundraden har gjort den stark och uthållig och har präglat den till att bli den robusta, arbetsvilliga och temperamentsfulla ridhäst vi har idag.

Tölt och pass gör islandshästen unik

Förutom de mer kända gångarterna skritt, trav och galopp behärskar islandshästen också tölt och pass. Tölt är en fyrtaktig gångart utan sväv, där hästen hela tiden har minst ett ben i marken. Pass är en tvåtaktig lateral gångart som vid tävling ska ha ett tydligt svävmoment. Talangen för de två "extra" gångarterna varierar. Några islandshästar föredrar trav, några tölt och andra kanske helst bara vill gå i pass - långsamt eller med god fart. Hästens anlag och hur den tränas avgör om det blir en fyrgångare, femgångare eller kanske en ren passhäst den kommer att användas som.

En mångsidig häst

Islandshästen är en häst som kan användas av alla i familjen. Några är lugnare och passar som famljehästar andra är känsligare och passar bäst för erfarna ryttare. Det finns alla typer av hästar lämpliga för skogsturer, distansridning och tävlingsbanan. Islandshästen utvecklas långsamt, vilket man bör ta hänsyn till vid inridning och träning. Å andra sidan håller en riktigt tränad häst ofta 15-20 år. Den äldsta islandshäst man med säkerhet känner till levde i Danmark och blev 57 år.

 
Skånes Ridsportförbund
Tfn: 046-52910
Flyinge Kungsgård 1802
247 93
FLYINGE
SQHA, Swedish Quarter Horse Association

Välkommen till SQHA, Swedish Quarter Horse Association.

SQHA är vår svenska avels/intresseförening för Quarterhästen. SQHA står för: Swedish Quarter Horse Association. Från ett ganska blygsamt antal hästar i början och en försiktig avel har utvecklingen ökat och det finns idag närmare 3000 Quarterhästar i landet. Det föds ca 150 föl per år och SQHA har ca 300 medlemmar.

SQHAs syfte 

Som avelsförening lägger SQHA stor vikt vid att på alla sätt främja och medverka till en positiv utveckling av rasen. Föreningen är inte stamboksförande utan alla Quarterhästar registreras hos AQHA, som är SQHAs amerikanska moderförening. SQHAs huvudsyfte är därför att företräda sina medlemmars gemensamma intresse och att främja kvalitén och utvecklingen av Quarterhästen i Sverige.

SRR, Sveriiges Ridlägers Riksförbund
Norra Allegatan 22
722 19
Västerås

Sveriges Ridlägers Riksförbund - SRR

“SRR är en förkortning av Sveriges Ridlägers Riksförbund. SRR ger dig som deltagare, eller förälder till deltagare, trygghet genom ansvarsfulla och seriösa ridläger. Vår webbportal ger dig inspiration genom många spännande och kittlade presentationer av ridläger Sverige runt. SRR ställer som krav på sina medlemmar att alla statliga och kommunala regler följs. Detta gäller till exempel säkerhet, hygien, hästhållning mm. Dessutom ställer SRR egna krav på utbildning av hästar och personal. Detta gör att alla våra ridläger utgör de bästa och flesta av ridläger i Sverige”

För att kunna bli medlem i SRR måste ett ridläger vara inspekterat och godkänt av både länsveterinären och miljö- och hälsoskyddsnämnden. SRR:s styrelse granskar sedan ansökan och beslutar om medlemskap. Varje ridläger ansvarar för sin egen verksamhet, men som medlem i SRR har man förbundit sig uppfylla vissa minimikrav. Detta är Din garanti när Du väljer ett ridläger som är med i SRR!

 

"Vår målsättning är att leva upp till kundernas högt ställda förväntningar och ge en oförglömlig lägervistelse"

Svensk Djursjukvård
Tfn: 070-6626040
Industrigatan 1C
734 30
Hallstahammar
Svensk Djursjukvård är branschorganisation för Sveriges djursjukhus och djurkliniker. Medlemskap i föreningen borgar för kvalitet och kompetens inom djursjukvården. De tjänster som våra medlemsföretag erbjuder innebär en trygghet för dig och ditt djur.  
Svensk Galopp- ideell förening
Tfn: 08-627 20 00
Hästsportens Hus, Solvalla
161 89
Stockholm

Om Svensk Galopp

Svensk Galopp är organisationen som förvaltar och utvecklar galoppsporten i Sverige. Svensk Galopps vision är att göra galoppsporten mer tillgänglig, uppskattad och synlig i samhället. Under hösten 2009 utarbetades och antogs det mål- och strategidokument som organisationen skall arbeta efter.

Svensk Galopp består av två delar: Svensk Galopp - ideell förening och Svensk Galopp AB. Medlemmar i föreningen är Stockholms Galoppsällskap, Skånska Fältrittklubben och Göteborgs Galoppsällskap. Medlemmarna i sällskapen tillsätter Svensk Galopps fullmäktige som i sin tur utser styrelsen i föreningen. Styrelsen i Svensk Galopp AB är densamma som i föreningen. Den dagliga verksamheten i Svensk Galopp återfinns i Svensk Galopp AB.

 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,