Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Föreningar & Organisationer
Plats:
Agrias Ponnyklubb
Tfn: 0775-88 88 88
Akademisk Ridkonst .se

Jag försöker sammanställa kurser, med instruktörer som är riddare eller väpnare inom akademisk ridkonst, i Sverige så att man på denna hemsida lätt ska kunna hitta vilka olika tränare som kommer vart och när de håller kurs. Jag listar också de personer som vill finnas med som kursarrangörer för dessa kurser, samt evenemang inom akademisk ridkonst. Du som läsare får gärna tipsa mig om kurser, evenemang och annat som händer inom akademisk ridkonst!

Appaloosa Horse Club
Tfn: 076-824 04 72

Appaloosa Horse Club är den internationella avelsorganisationen för ApHC medlemmar och Appaloosaentusiaster, genom dess arbete med dokumentation och bevarande av hästens bakgrund och historia, och genom att erbjuda möjligheter som framhåller, utvecklar och förbättrar Appaloosahästen som ras, definierat i ApHC’s blodlinjekrav och karaktäristik.  

ASRP, Avelsföreningen Svensk Ridponny
Tfn: 0704-560083

Välkommen till ASRP - Avelsföreningen Svensk Ridponny!

ASRP är en ung förening vars avelsmål är svenskfödda ponnyer som kan konkurrera på tävlingsbanorna på högsta nivå.

Vi är en godkänd avelsorganisation, vilket innebär att vi bland annat utfärdar pass. Vi arrangerar bruksprov för hingstar, stambokföring för ston, utställningar, rådgivande hingstbedömningar, clinics, domarkurser mm.

 På vår hemsida hittar du bland annat information om våra avelshingstar och stambokförda ston, Ridponnyer till salu, reportage och nyheter om Ridponnyer, propositioner, uppfödarlista och mycket annat. 

Du som är intresserad av Ridponnyer är alltid välkommen att kontakta någon av oss i styrelsen om du har funderingar.

ASVH, Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen
Tfn: 046 - 646 50
Flyinge Kungsgård, Flyinge
247 29
FLYINGE

Om ASVH

Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH, är en rikstäckande avelsorganisation med syfte att stödja och utveckla avel, uppfödning, utbildning och marknadsföring av svenska varmblodiga hästar för rid- och körsport. ASVH är en ideell förening med cirka 3500 medlemmar och 25 stycken anslutna regionala avelsföreningar.

Visionen för ASVH

Svensk varmblodsavel ska höra till världens ledande när det gäller kvalitet på hästar som produceras för ridsporten. Svenskt Varmblod (SWB) ska vara det naturliga förstahandsvalet för svenska ryttare på alla nivåer.

ASVHs avelsmål

En ädel, korrekt och hållbar varmblodshäst som genom sitt prestationsinriktade temperament, sin ridbarhet, goda rörelser och/eller hoppförmåga är konkurrenskraftig internationellt.

ASVT, Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Travhästen
Tfn: 08-445 23 00
Solvalla travbana
161 89
Stockholm

Välkommen till ASVT

Uppfödare, hästägare, proffs, amatör eller – kort och gott - travintresserad? Ett medlemskap i ASVT medför att ditt liv blir såväl lite enklare som billigare.

Verksamhetsområdet för Avelsföreningen med dotterbolag är omfattande. ASVT är en travpolitiskt mycket aktiv förening som bland annat arbetar för ökade uppfödarpremier och prispengar.

ASVT:s starka dotterbolag har olika inriktningar:

ASVT:s Info AB arbetar bland annat med praktiska delar av verksamheten, information och ordnar bland annat kurser, föredrag och avelsdagar.

ASVT:s Trottex AB arrangerar auktioner och försäljning.

Därutöver är en rad samarbetspartners knutna till verksamheten vilket medför generösa rabatter för dig som medlem när du exempelvis tecknar försäkringar, behöver göra friröntgen av unghästen, köper foder eller gör grovfoderanalyser.

ASVT:s samarbetspartners finns här >>

Tillsammans är bolagen, med spjutspetskunskap inom sina kärnområden, ledande och uttrycket "tillsammans är vi starka" går aldrig ur tiden. Vi vågar faktiskt påstå att ditt medlemskap gör både dig själv och din verksamhet starkare.

Blekinge Ridsportförbund
Tfn: 045-515770
Visängsvägen 10
372 38
RONNEBY
Eldir Islandshästförening
Tfn: 0768-53 83 69
FEIF-Internationella Islandshästförbundet

bringing people together
in their passion for
the Icelandic horse

Föreningen Nordsvenska Hästen
Tfn: 0224-74 40 56, 070-57 86 870
c/o Igemo, Tomasbo 102
73361
VÄSTERFÄRNEBO
Galopp iFokus

Den här sajten är till för dig som är aktiv i sporten eller bara gillar galopp.

Här kan du läsa intressanta artiklar och knyta nya kontakter med galoppsverige. Här diskuterar vi fullbloden, foder, träning, tävling och allt annat som har med sporten att göra. Vi arbetar tillsammans för att öka intresset och få in fler aktiva i sporten.

Alla frågor är välkomna och för ponnyryttarna finns även en träningsdagbok där vi kan följa de blivande jockeyerna (?) i deras träning.

Letar du ny häst, kanske din allra första galopphäst eller söker du en som inte längre ska tävla? Här kan du få hjälp att hitta det du söker. Så, välkomna hit till sajten, uppfödare, ägare, tränare, hästskötare, ryttare och alla ni andra! Vill du skriva en egen artikel, saknar du något eller har synpunkter på sidan, hör då av dig till oss!Vi rekommenderar att du läser artikeln "skrivregler" innan du börjar diskutera.

Göteborg och Bohusläns Ridsportförbund
Tfn: 031-7266121
Nedre Kaserngården 5
415 82
GÖTEBORG
Hallands Ridsportförbund
Tfn: 0340-62 24 29
Kungsgatan 5
432 45
VARBERG
HNS, Hästnäringens Nationella Stiftelse
Tfn: 08-627 20 00
Hästsportens Hus, Solvalla
161 89
STOCKHOLM

HNS verksamhet

Vårt huvudfokus är att främja svensk hästnäring och utveckla Hästnäringens Riksanläggningar. HNS har sedan 1997 stött ungdomsverksamheten via satsningen Hästnäringens Ungdomssatsning (HUS). Vid sidan av Riksanläggningarna och HUS arbetar HNS med övergripande utvecklingsprojekt och gemensamma frågor för hästnäringen.

HNS UPPDRAG

HNS har växt en hel del sedan starten och dagens organisation är relativt komplex. Här följer en beskrivning av stiftelsens uppdrag.

HNS har ett organisatoriskt och ekonomiskt ansvar för riksanläggningarna Flyinge, Strömsholm och Wången och för att dessa utnyttjas optimalt av svensk hästnäring.

HNS ska arbeta för att det finns kvalitativa och för hästnäringen relevanta utbildningar. HNS ska främja avel och uppfödning i syfte att få fram hästar som är konkurrenskraftiga i ett internationellt perspektiv. HNS ska arbeta med de gemensamma frågor och utmaningar för hästnäringen. HNS ska främja forsknings- och utvecklingsarbete som syftar till att stärka hästnäringen.
HÄLSINGLANDS ARDENNERKLUBB

Sedan Ardennerhästen kom till Sverige så har man suttit på dess rygg för att ta sig från ett ställe till ett annat. Tyvärr så har detta bleknat i människors minne i samband med att man började rida lättare hästar för sport.

Detta vill vi ändra på! Man kan faktiskt använda en ardennerhäst till ridning som nästan vilken annan häst som helst. Man kan trava och gallopera, rida dressyr, western eller distans. Det man inte skall göra är att hoppa så mycket, eller över huvud taget med dem, då deras ben och kroppar inte är gjorda för så stora ansträngningar som hoppning innebär. Visst kan man hoppa över ett nedfallet träd eller ett dike i skogen men man skall nog inte hoppa på bana regelbundet. Vi försöker så mycket som möjligt att visa att man kan använda ardennern till mer än körning.

Det finns inte så många sadlar som passar på en ardenner, men jag fördrar att rida barbacka i alla fall. Man får en närhet till hästen och man känner sig trygg. Och jag ska inte förneka att man lätt känner sig lite oövervinnerlig på en ardenner. Alla vänder sig om för att titta på en när man kommer på ett såpass här stort och det är roligt när man möter ett pensionärspar som blir helt hänförda och vill prata minnen.

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,