Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Foder
Plats:
Gyas Hästcentrum
"Med hästen i centrum"
Tfn: 070 335 2441
Komstad 610
27296
Gärsnäs

Här står hästen i centrum!

Hästens välmående ligger oss verkligen närmast om hjärtat. Och med detta menar jag ett djupt engagemang kring hästens alla behov.

Alla som har råkat ut för mig/oss vet om det.

Behov på omsorg, foder, rörelser och ytor. Det ger sig uttryck i att boxarna  och hagarna är stora. Sommarbeten upp till jättestora. Fodret är analyserat och fräscht. Och omsorgen ligger i att även uppfylla hästens sociala behov precis som allt annat..

Speciell hästar med beteendesstörningar utreds mycket grundligt. Inte bara psykiskt, även fysiskt. Jag har 20 år erfarenhet med hästar och har alltid utbildat mig vidare kring hästens psykologi och beteende. Min horsemanship grundar sig på hästens eget språk och filosofier som har särskilt Ferdinand Hempfling och Carolyn Resnick som förebild. Men mina bästa läromästare var och fortfarande är hästarna själva. Under dessa långa år untvecklade jag en egen metod som jag kallar: Gyas-Horsecommunication-  Two ways

I mitt arbete som hästfysioterapeut, sadelinpassare, hovvårdare, träningskamrat och coach gör jag inget avkall på någonting. Sadeen t. ex ska passa. Jag gör ingen inpassning med marginaler.

 Hästen måste vara tillräckligt friskt för sitt arbete. Du får alltid råd för specifik träning och hur du kan göra för din häst.

Du kommer alltid att bli ärligt men snällt bemött. Du kommer alltid att få veta hur det ligger till och du kommer även alltid att få fatta dina egna beslut! Det jag  hjälper till med är att få fram ett besluts underlag för dig eller/och vara bollplank. Att berätta för dig om de nyaste rönen.

Naturligtvis är verksamheten godkänd genom alla leder och jag samarbetar med kunnigt folk på många områden.

Veterinärer, hovslagare och även equiterapeut som bakupp i rehabiliteringsarbetet.  Kunniga ryttare för dressyr och hoppning, samt körning av travhästar. Vi arbetar även med hästar som ska jobbas bettlöst och bomlöst samt barfotaverka och rehabiliterar hovar.

Vår verksamhet omfattar:

Konvalecenter och rehabiliteringshästar Inackordering
Behandlingar med laser massage ,elektroterapi osv här på gården eller hos dig Problemhästar, beteendesstörningar, problemlösning( t.ex lastning)
träningsverksamhet för unghästar, visning, treårstest, allmän fostran, miljöträning.
motionsridning, inridning, tillridning upp till medelsvår nivå dressyr och hoppning Kurser/lektioner i horsemanship, longering, massage och föreläsningar Kurser för barn Sommarbete för sto, sto/föl vallacker och unghingstar
Hästhotell Avelshingstar

Dessutom har vi en egen ridslinga utan störande trafik men som leder till den officiella ridslinga eller till områden där du inte behöver har särskild tillstånd för i den fantastiska Gylleboskogen eller ut till St Olof.

På hösten erbjuder vi våra stubbåkrar till hejvild ridandet.

Havens
"Foder av toppkvalitet"
Tfn: 0521-26 20 50
Vassbottengatan 16
462 38
VÄNERSBORG
Husby Kvarn AB
Tfn: 018-337067
Vendel
74895
Örbyhus

BETAMIX -KORNBASERAT FÄRDIGFODER UTAN HAVRE.

Vi tar den bästa spannmålsråvaran som går att få tag på, givetvis enbart varmluftstorkad och luft och sållrensar densamma.

Därefter grovkrossar vi densamma och blandar den med majs samt berikar blandningen med mineraler och vitaminer till ett komplett fullfoder.

Alltsamman binds sedan samman med melass.

Resultatet blir ett mycket smakligt foder, helt fritt från separation och dammproblem, som under en lång tid har provats under skiftande förhållanden.

Både utställingshästar (hull och glans), hopphästar (spänst och kraft) samt travhästar (kraft och uthållighet) använder detta foder med mycket gott resultat.

Referenser finns i samtliga branscher

Husbykvarn ligger 3 mil norr om Uppsala, 5 minuter från E4.

Kvarnen kombinerar gammaldags hantverk och modern teknik för att tillverka kvalitetsprodukter av utvald sållrensad svensk spannmål.

Kunder, såväl nya som gamla, har under åren som gått, bett oss att ta fram olika typer av produkter, alla baserade på varmlufttorkad rensad spannmål. Faktum är också att vi bara har nöjda kunder och detta är vi stolta över. Vår affärside´är som följer. Att tillverka kvalitetsprodukter baserad på svensk kvalitetsspannmål och, så långt det är möjligt, försöka vara bäst. Vi hoppas att detta går att kombinera med ett bra pris samtidigt som vi vill göra våra kunder medvetna om att en bra produkt ibland måste få kosta lite mer främst beroende på en högre råvarukostnad.

Kalmar Lantmän
Tfn: 0480-611 00
Husängsv. 2
392 39
KALMAR
LiGården
"Din Häst Vår Gäst"
Tfn: 0708-801285 Anna / 0702-994473 Ulla
Livägen 33
439 73
Fjärås

LiGården hittar du strax söder om Kungsbacka. Sedan 2006  har familjen Gulja utvecklat gården till en modern hästanläggning. Verksamheten handlar främst om uthyrning av boxar där våra kunder och hästar är i fokus.

 

Vi erbjuder dig och din häst bästa tänkbara service där hästarna alltid kommer i första hand. LiGården är ett personligt stall där din häst är vår gäst.

 

Kvalitet är något som genomsyrar minsta detalj på LiGården. Det gäller allt från stallbyggnad till ridhusbyggnad. LiGården har genomgått en säker hästverksamhets utbildning där vi blivit godkända som en säker hästgård. Att få detta diplom innebär att vår anläggning är säkert anpassad och byggd för hästar. Du kan som uppstallad på en säker häst gård få rabatt på din årspremie på ditt hästförsäkring bolag (gäller de flesta försäkringsbolag).

 

Vill du veta mer om oss så är du välkommen att kontakta oss eller varför inte komma förbi och hälsa på. 

 

Välkomna till LiGården

Pax Horse
"Hästliv med kvalitet och harmoni"
Tfn: 076-045 45 56
Östra Värlinge
231 94
TRELLEBORG
Pax Horse

Under ett par år bodde jag i Danmark och startade upp med att utbilda dressyrhästar tillsammans med min tränare och senare sambo Thomas Meyer, examinerad beridare, utbildad i Tyskland. Thomas hade en unik förmåga att behärska ridningens svåra konst och att professionellt utbilda både häst och ryttare. Hans passion för den korrekta ridningen när häst och ryttare är i harmoni genomsyrade hans liv och på mitt sätt vill jag föra det arbetet vidare. Min ambition är att produkterna och hästarna från Pax Horse skall ha samma kvalitet.
Kvalitet och harmoni bör också genomsyra stallmiljön och all hantering av hästar. I Danmark kom vi i kontakt med flera bra produkter inom hästsporten som jag tyckte vi saknade i Sverige. Så när vi flyttade tillbaka till Sverige var det naturligt att introducera dem här hemma så att fler kan ta del av dem. Därefter har samarbetet med bland annat Danmark utvecklats och fler spännande produkter har tillkommit.
Jag har många års erfarenhet som egen utövare av hästsporten och vet att det lönar sig att satsa på kvalitet. Alla produkter är noga utvalda och är sådana som jag själv använder, uppskattar och tror på!
Anna Nyfjäll, Pax Horse

 

Ridbyxor, Bandageunderlägg 3D Cal Rei, BioBase, hampaströ, Bomullstäcke Windsor, CrocOil, krokodilolja, Dressyrschabrak 3D, Equigard, EquiLac, Equimall, Fleecejacka Monero, Flugtäcke med hals Windsor, Hemparade, hampaströ, HempFlax Hovolja, HempFlax Läderolja, Hestamix Classic, Himalayasalt, Hoppschabrak 3D, If horses could speak, International Sports Champions Claim, International Sports Racing, Irish Mash, Lobs, Makor, Microvital, Mini-hemp, Naturmusli, Nutristar, Pinaldo Rubber Fencing, Polo t-shirt Ravenna, Regntäcke, Ridbyxa Alexa, Ridbyxa Chamonix, Ridbyxa Roxy, Ridbyxa Roxy, Ridstrumpor, Softshelljacka Oslo, Softshellväst Torino, Stalltäcke, Struktur - Energetikum, Super Condition, Sweatshirtjacka Madrid, Tug of War, Vitamin E + selen, Vollwertpellets, Väst Valencia, schabrak, Ylletäcke, key multi energy, bio, odor, hemförsäljning, homeparty,

PC-Horse
"...feeding based on science"
Tfn: 08-514 420 30
Solbacka
186 97
BROTTBY

PC-Horse gör det lättare att navigera i foderdjungeln - En hel del utländska foder importeras numera och du vill säkert jämföra dem med dina välbekanta inhemska foder. Normerna skiljer sig mellan länderna och de importerade fodren uppger ofta innehållet lite annorlunda än det du är van vid. Det kan göra det svårt att göra en korrekt foderstat utan PC-Horse.

När foderpriserna stiger blir det ännu viktigare att räkna på sitt foderbehov. PC-Horse håller ordning på din stallekonomi dvs dina inköpspriser och räknar fram foderkostnaden för varje häst - och visar stallets samlade kostnader för foder. Du kan spara stora pengar genom att ge rätt mängd grovfoder. Och du kan lätt se vad olika foderblandningar påverkar stallets ekonomi.

Vi vill göra foderarbetet bekvämare för dig. - I programmet ligger färdiga foderanalyser, klara för användning direkt vid start. Dina egna grovfoder eller foderblandningar kan du snabbt lägga in och komplettera med de näringsvärden som saknas i din analys.

Tuna Foder AB
Tfn: 0294-105 26
Tierpsv. 14
819 30
SKÄRPLINGE
Wollerts Spannmål AB
Tfn: 0293-40113
Kvarnvägen 8-10
81593
Tierp

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,