Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Avel
Plats:
Stuteri Sting
Tfn: 070 - 435 58 47
IsKroken Islandshästar
Tfn: 076-127 49 49
Moholm Kroken 67
549 91
Tidan
IsKroken Islandshästar Välkommen till IsKroken

Vi erbjuder turridning, privatlektioner, ridskola och läger för både vuxna och barn. Våra islandshästar passar både vana och ovana ryttare. Här möter du utbildade ridlärare med lång erfarenhet av islandshästar.

Islandshästar är trygga, stabila och lugna. Alla hästarna kan trava, galoppera och tölta och vi har även hästar som kan flygande passgång. Vi erbjuder dig islandshästar som mår bra och är av hög kvalitet.

Vi ordnar det mesta, ring så berättar vi mer om vad vi kan erbjuda dig. Om vi inte har möjlighet att svara när du ringer – lämna ett meddelande eller skicka ett sms så hör vi av oss så snart vi kan.

Du hittar IsKroken ca 2 mil från Skövde, Töreboda, Tibro och Mariestad.

Välkommen till IsKrokens islandshästar!

 

Islandshästar, ridläger, ridskola, turridning, konferens, kanot, sommarläger, företagspaket, läger för både vuxna och barn, tölta, Skövde, Töreboda, Tibro, Mariestad, Bed & Box, övernattning, Hästar till salu, Inackordering, unghästar, Bed & breakfast, privatlektioner

Alebäcks Stuteri
Tfn: 070-623 09 23 / 073-36 22 661
Lindärva Gård
531 91
LIDKÖPING
Am Bloodstock AB
Tfn: 035-18 65 11 / 0705-68 65 11
Travbanevägen 12
302 59
HALMSTAD
Appaloosa Horse Club
Tfn: 076-824 04 72

Appaloosa Horse Club är den internationella avelsorganisationen för ApHC medlemmar och Appaloosaentusiaster, genom dess arbete med dokumentation och bevarande av hästens bakgrund och historia, och genom att erbjuda möjligheter som framhåller, utvecklar och förbättrar Appaloosahästen som ras, definierat i ApHC’s blodlinjekrav och karaktäristik.  

BRODDA STUTERI AB
Tfn: 0411-462 50 / 070-6227724
BRODDA STUTERI AB
274 91
Skurup
Brättefors Stuteri
Tfn: 0514-300 12
Bjärby Brättefors 1
467 91
GRÄSTORP
Burhults Stuteri och Ridskola
Jutagården, Härskogsvägen
LERUM
Conquista gård
Tfn: 0411-850 44, 073-425 79 35
Havberg 150
27491
SKURUP

Uppfödning och förmedling av Paso Peruano

Den peruanska pasohästen är en hästras från Peru som härstammar från de spanska hästar som de spanska conquistadorerna förde med sig till Amerika under 1500- och 1600-talen och har bibehållits ren utan inblandning från andra raser sedan dess. Hästarna är vackra och ädla och har en extra gångart kallad Paso Ilano som är en töltliknande mjuk gångart. Hästen är liten med kraftfull, är till temperamentet lättriden och mycket tjänstvillig. Utan ryttare är hästen lugn men har med ryttare förmåga att föra sig vackert och "paradera". Läs mer

MVH
Familjen Lindgren

Flemma Hästavel
Tfn: 0120 14756 / 070 55 46 497

Flemma Hästavel startade år 1979 på en gård utanför Linköping av oss, Eva och Anders Hallberg. Nu som då satsar vi framförallt på halvblodsaveln där målet är rörliga, kommunikativa hästar med gott psyke. Vi tycker också att allsidigheten hos hästen är viktig. Den ska kunna glädja ryttaren såväl på dressyrbanan, hoppbanan som i terrängen.

  1986 blev både stall och hus för trångt, så vi flyttade till gården  Mjölorp mellan Ledberg och Vreta Kloster, men det inarbetade namnet Flemma Hästavel fick följa med. 

    Våra uppfödningar har främst visat framgångar i dressyr där bland annat Chelsea, Triller, Cardiff och och Cosby har placeringar och vinster upp till Grand Prix. I hoppningen har till exempel Alida, Alcesto, Amanda, Viktor och Bond placerat sig i MSV.

 Sedan Augusti 2011 befinner vi oss nu på gården Finnbygget mellan Linköping och Västervik, där vi fortfarande bedriver hästavel, dock i mindre omfattning. Vi tar även emot hästar för inridning och vidareutbildning. 

Fritsla Ryttarförening
Tfn: 0320-724 24, 0320-705 73
Bastukärrsvägen 2
511 73
FRITSLA
Gyas Hästcentrum
"Med hästen i centrum"
Tfn: 070 335 2441
Komstad 610
27296
Gärsnäs

Här står hästen i centrum!

Hästens välmående ligger oss verkligen närmast om hjärtat. Och med detta menar jag ett djupt engagemang kring hästens alla behov.

Alla som har råkat ut för mig/oss vet om det.

Behov på omsorg, foder, rörelser och ytor. Det ger sig uttryck i att boxarna  och hagarna är stora. Sommarbeten upp till jättestora. Fodret är analyserat och fräscht. Och omsorgen ligger i att även uppfylla hästens sociala behov precis som allt annat..

Speciell hästar med beteendesstörningar utreds mycket grundligt. Inte bara psykiskt, även fysiskt. Jag har 20 år erfarenhet med hästar och har alltid utbildat mig vidare kring hästens psykologi och beteende. Min horsemanship grundar sig på hästens eget språk och filosofier som har särskilt Ferdinand Hempfling och Carolyn Resnick som förebild. Men mina bästa läromästare var och fortfarande är hästarna själva. Under dessa långa år untvecklade jag en egen metod som jag kallar: Gyas-Horsecommunication-  Two ways

I mitt arbete som hästfysioterapeut, sadelinpassare, hovvårdare, träningskamrat och coach gör jag inget avkall på någonting. Sadeen t. ex ska passa. Jag gör ingen inpassning med marginaler.

 Hästen måste vara tillräckligt friskt för sitt arbete. Du får alltid råd för specifik träning och hur du kan göra för din häst.

Du kommer alltid att bli ärligt men snällt bemött. Du kommer alltid att få veta hur det ligger till och du kommer även alltid att få fatta dina egna beslut! Det jag  hjälper till med är att få fram ett besluts underlag för dig eller/och vara bollplank. Att berätta för dig om de nyaste rönen.

Naturligtvis är verksamheten godkänd genom alla leder och jag samarbetar med kunnigt folk på många områden.

Veterinärer, hovslagare och även equiterapeut som bakupp i rehabiliteringsarbetet.  Kunniga ryttare för dressyr och hoppning, samt körning av travhästar. Vi arbetar även med hästar som ska jobbas bettlöst och bomlöst samt barfotaverka och rehabiliterar hovar.

Vår verksamhet omfattar:

Konvalecenter och rehabiliteringshästar Inackordering
Behandlingar med laser massage ,elektroterapi osv här på gården eller hos dig Problemhästar, beteendesstörningar, problemlösning( t.ex lastning)
träningsverksamhet för unghästar, visning, treårstest, allmän fostran, miljöträning.
motionsridning, inridning, tillridning upp till medelsvår nivå dressyr och hoppning Kurser/lektioner i horsemanship, longering, massage och föreläsningar Kurser för barn Sommarbete för sto, sto/föl vallacker och unghingstar
Hästhotell Avelshingstar

Dessutom har vi en egen ridslinga utan störande trafik men som leder till den officiella ridslinga eller till områden där du inte behöver har särskild tillstånd för i den fantastiska Gylleboskogen eller ut till St Olof.

På hösten erbjuder vi våra stubbåkrar till hejvild ridandet.

Hästuppfödning i Brännhults Gård
Tfn: 0479 - 600 28
Örsjön Brännhult 6
343 96
HALLARYD
Linköpings Fältrittklubb
Tfn: 013-155301
Ridhusgatan 6
58735
Linköping
Melin Equestrian AB
Tfn: 073-072 71 11, 070-520 30 88
Henriksdals Gård, Everlövsvägen 134
275 63
BLENTARP
På Melin Equestrian sätter vi hästens välbefinnande i första rummet! Vi utbildar, förädlar och säljer hästar inom hoppning, dressyr och fälttävlan. Våra starkaste verktyg är det fantastiska väl fungerande team och de mycket kunniga tränare vi har omkring oss! Vi har även en stor fördel i att vi kan hjälpas åt i det dagliga arbetet som ögon på backen. Vi utbildar även ryttare inom de tre olika disciplinerna.

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,