Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Volkswagen-final i direktsändning

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Kvarka - vad är det?

2019-09-17
» Läs mer

Volkswagen-final i direktsändning

2015-11-18

Det är dags för den stora finalen i höstens succéserie Volkswagen Grand Prix

Finalen avgörs på Flyinge i nästa vecka och SVT direktsänder. Det blir en galakväll för svensk hoppning med förra årets finalsegrare Helena Persson och världsstjärnan Rolf-Göran Bengtsson i startfältet.

Finalen i Volkswagen Grand Prix inleder Flyinge Indoor, en intensiv tävlingsvecka på Flyinge.

Onsdagen 18 november är det dels Volkswagens Ungdomshoppning, dels Volkswagen Grand Prix Final med stora prispengar, ära och två biljetter till Sweden International Horse Show i potten. SVT sänder båda finalerna direkt på svt.se/sport med start 16:00.

I Volkswagens Ungdomshoppning startar de 22 högst rankade ungdomsryttarna i Sverige. I Volkswagen Grand Prix startar stora delar av svenska hoppeliten med Rolf-Göran Bengtsson i spetsen.

Rolf-Göran Bengtsson jagar sin första finalseger i Volkswagen Grand Prix. Han har ridit de tre finaler tidigare, men hittills har tjejerna varit för starka.
Vinnare genom åren är Emma Emanuelsson/ Titan (2012), Angelica Augustsson /Mic Mac du Tillard (2013) och Helena Persson/ Bonzai H (2014).

- Det är kul att komma hem och rida i Flyinge. Volkswagen Grand Prix är jättebra för svensk ridsport och det har höjt nivån på sporten, menar Rolf-Göran som bor i tyska Breitenburg och turnerar världen runt på de största tävlingarna.

Rolf-Göran Bengtsson red under de trestjärniga internationella tävlingarna i Varberg i somras, som var säsongspremiär för Volkswagen Grand Prix.
- Det var en tävling av väldigt hög kvalité, säger Rolf-Göran, som får sällskap av sin fru, tyska Evi Bengtsson, i finalstartfältet på Flyinge. Evi Bengtsson var trea i Volkswagen Grand Prix i Varberg och är direktkvalad till finalen.
Rolf-Göran vet att han får fullt upp under dagarna på Flyinge, hemmaryttare som han är.
Han kommer då närmast från finalen i Longines Global Champions Tour i Doha, Qatar och efter Flyinge är det dags för Longines FEI World Cup™ igen. Rolf-Göran håller en åttondeplats i världscuptabellen i nuläget.

För de svenska ryttarna handlar det om mer än pengar och ära i Volkswagen Grand Prix. De två främst placerade ryttarna får inbjudan att rida de internationella hoppklasserna under Sweden International Horse Show på Friends Arena 26-29 november.

Premierna i finalen är 475 000 kr totalt, segraren får 200 000 kronor, tvåan 100 000 kronor och trean 75 000 kronor.
I finalfältet får vi se bland andra fjolårssegraren Helena Persson, Linda Heed, Peder Fredricson, Niklas Arvidsson och Irma Karlsson.

Volkswagen Grand Prix Final och Volkswagen Ungdomshoppning 17-18 november
Flyinge Indoor 17-22 november 
Start och resultatlistor 
SVT sänder 18 november svt.se/sport 
16:00 Volkswagen Ungdomshoppning, 18:00 Volkswagen Grand Prix Final

Volkswagen Grand Prix 2015
Deltävling 1: 31 juli-2 augusti – CSI3*, Varberg, Varbergs Ridklubb
 Deltävling 2: 25-27 september – Umeå Ryttarförening 
 Deltävling 3: 16-18 oktober – Billdals Ridklubb
 Deltävling 4: 6-8 november – Strömsholms Ridsportförening
 Final: 18 november – Flyinge Hästsportklubb

Finalsegrare hittills i Volkswagen Grand Prix
2014: Helena Persson med Bonzai H
2013: Angelica Augustsson med Mic Mac du Tillard
2012: Emma Emanuelsson med Titan

Källa. Svenska Ridsportförbundet

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,