Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Över hundra ekipage till Eketorp

Ryttargalan

2019-10-24
» Läs mer

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Över hundra ekipage till Eketorp

2015-05-14

Ryttare från fem nationer kommer till Eketorp Eventing i helgen för att rida internationell fälttävlan och delta i Swedish Eventing Trophy i samarbete med Memira

100 ekipage jämnt finns för närvarande på deltagarlistorna i de internationella en- och tvåstjärniga klasserna och ryttarna är från Sverige, Tyskland, Norge, Danmark och Finland.

Eketorp Eventing har en- och tvåstjärnig internationell fälttävlan, och en nationell klass på trestjärnig nivå. Swedish Eventing Trophy ger ryttarna möjlighet att tävla internationellt på hemmaplan och skaffa rutin. Trestjärnig klass ger dem som vill möjlighet att tävla på högre nivå.

Eketorp Eventing arrangerar också en internationell fälttävlan för ponny med deltagare från Sverige, Danmark och Norge.

Förberedelserna är i full gång på tävlingsplatsen utanför Höör.
- Vi ser verkligen fram emot årets tävlingar, säger tävlingsledare Staffan Lidbeck. Det är ett bra startfält och ryttarna kommer att bjuda publiken på spännande dagar.

Eketorp Eventing & Country Fair bjuder inte bara på spännande tävlingar med lördagens terrängritter som den fartfyllda höjdpunkten, till lantlivsmässan kommer riddare och ett tornerspel som håller stämningen på topp när terrängritten tar en kort paus på lördagseftermiddagen.
Lantlivsmässan ger tävlingen en trevlig inramning och den som inte vill följa alla ekipage på banorna kan hitta mycket bland stånden med kläder, inredning, trädgård, mat och mycket mera.

Eketorp Eventing &Country Fair pågår fredag till söndag. Fredag är vikt för dressyr och banhoppning, på lördagen rids terrängritten och på söndagen avlutas pågående klasser med banhoppning.

På söndagsmorgonen har de unga hästarna en egen klass, ett pilotprojekt som genomförs på Eketorp Eventing på initiativ av Staffan Lidbeck. Klassen är öppen för 4-, 5- och 6-åriga hästar och syftet är att de yngre hästarna får en mjuk och välkomnande introduktion till tävlingsbanan, samt att genom domarnas utlåtande ge ryttaren ett besked om att utbildning och utveckling går år rätt håll.

Eketorp Eventing och Country Fair med Swedish Eventing Trophy 15-17 maj

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,