Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Världscuppoäng till Petronella

Förlängd ansökningstid

2019-04-18
» Läs mer

Peder trea i världscupfinalen

2019-04-08
» Läs mer

EuroHorse livesänder

2019-03-29
» Läs mer

Världscuppoäng till Petronella

2018-10-29

Petronella Andersson har på allvar klivit fram och presenterat sig under helgens femstjärniga meeting i italienska Verona

På söndagseftermiddagen var hon dubbelnolla i världscupklassen, slutade på sjätte plats och tog elva världscuppoäng.

- Verkligen kul, jag har ju haft en superhelg, säger Petronella som efter lite betänketid håller med om att detta är det största hon gjort.

Det har blivit ett par världscupstarter tidigare men idag kom de första världscuppoängen. Kanske kan det bli några till redan nästa helg.
- Hästarna är på väg till Lyon nu, sedan har jag ännu en tävling i Frankrike inplanerad, berättar Petronella, som liksom i Verona får kvala för att ta sig till världscupklassen.

- Hatten av för Petronella, hon har verkligen haft en fantastisk helg i Verona, säger hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona, som börjar få huvudbry när det gäller vilka svenska ryttare som ska tävla var i världscupen.
- Vi får se lite framöver, det kan bli korta varsel nu, säger Henrik, utan att låta alltför bekymrad.
- Petronella har ju bra hästar just nu och vi får hoppas att hon kan behålla dem,. säger Henrik Ankarcrona.

Efter två tredjeplatser med skimmeln Eclatant i fredagens 1.50-hoppning och lördagens GP-klass över 1.55-hinder ökade förstås förväntningarna på 27-åringen  från Ljunghusen i Skåne, som är baserad hos Stephex Stable i Belgien. 

Petronella på hästen Bacardi gick ut som nionde ryttare i grundomgången och satte en säker nolla. Den enda svenska skulle det visa sig, såväl Jonna Ekberg som Henrik von Eckermann och Peder Fredricson hade var sitt nedslag.

Fjorton ryttare gick till omhoppning och Petronella gick ut som fyra. Hon tog ledningen men redan nästa ryttare, italienaren Luca Marziani var snabbare, om än bara med nio hundradelar. Det blev sedan flera nollor varav ytterligare fyra ryttare kapade sekunder. Allra snabbast var tyske Daniel Deusser, kollega med Petronella vid Stephex Stable.

Världscuphästen Bacardi är tolv år och tillhörde tidigare ryske ryttaren och industrimagnaten Onyshchenkos team och Petronella har ridit den i ett halvår.
- Bacardi har ett stort hjärta och försöker verkligen och jag är imponerad över hur mycket han har utvecklats på den här korta tiden, säger Petronella.

Eclatant är bara nio år och Petronella har ridit honom sedan han var sju.
- Han är väldigt försiktig och jag trodde nog inte riktigt att han hade det där stora scoopet men han har mycket vilja.

Båda hästarna ägs numera av Stephex Stable som ju är ett handelsstall men Petronella hoppas få behålla dem i alla fall ett tag.
- Ägaren är väldigt intresserad av sporten och vill att vi ska ha bra hästar, säger Petronella, som kommer att lämna Europa för USA över vintern.
- I vintras var första säsongen teamet tillbringade i Florida och vi kommer att åka dit i december eller januari, säger Petronella som ser fram mot nästa års tävlingar med tillförsikt.

Kompletta resultat

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,