Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Upplev häst på schemat

Ryttargalan

2019-10-24
» Läs mer

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Upplev häst på schemat

2014-11-26

Upplev Häst ser till att 200 barn i Uppsala får en skoldag i hästväg. Klappa, borsta, rida och köra

En som uppskattar att hästarna kommer till skolan är Marie-Louise von Schéele Lindquist, rektor vid Treklangen:
– Hästen kommer till Treklangen, kan det bli bättre? Vi är glada över att våra elever får möjligheten att träffa hästar i skolan. Vi ser fram mot den 26 november då Upplev Häst besöker Treklangen, säger Marie-Louise von Schéele Lindquist

Det är mycket tack vare gott och generöst samarbete med lokala och regionala krafter som Upplev Häst kan erbjuda gratis hästaktiviteter till skolorna. Följande föreningar/företagare medverkar i Uppsala: Adastra Hästcenter, Ågårdens häst och maskintjänst, Ung SWB.

Förra året gjorde Upplev Häst succé – sammanlagt fick 6 000 barn runt om i Sverige komma nära hästen tack vare satsningen. Nu är Upplev Häst tillbaka och ser till att det blir häst på skolschemat för 2 000 skolbarn i Göteborg, Malmö och Södertälje.
– Glädjen hos de barn som aldrig tidigare har klappat en häst, eller hos de som kör och rider för första gången syns lång väg och den smittar av sig även på oss som jobbar med Upplev Häst. För att göra det så enkelt och billigt som möjligt för skolorna att vara med har vi valt att åka ut med hästar till Treklangen, säger Iia Abenius, Upplev Häst. 

Upplev Häst är en nationell satsning som drivs av Hästnäringens Ungdomssatsning (HUS) i samarbete med Svenska Ridsportförbundet, Svensk Galopp, Svensk Travsport, Svenska Islandshästförbundet, Svenska Hästavelsförbundet, Swedish Warmblood, Brukshästarnas Samarbetskommitté och Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS).

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,