Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Ungdomarnas EM i hoppning

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Kvarka - vad är det?

2019-09-17
» Läs mer

Ungdomarnas EM i hoppning

2014-07-23

Irma Karlsson inledde bäst av de svenska ryttarna och ligger femma individuellt i young rider-klassen. Filip Ågren ligger tia i juniorklassen.

 

Young ridern Nicole Holmén hade ett nedslag men ligger ändå på nittonde plats. juniorerna Viggo Björklund och Emelie Grönberg hoppade felfritt.

Online resultat

Webb-TV - betalkanal

 

Ryttare till ungdomarnas EM i hoppning

Sverige har lag i Junior- och young rider vid hoppungdomarnas EM i Arezzo sista veckan i juli. Dessutom rider en individuell ryttare i children-klassen.

Young riders
Landslagsledaren för young riders Jacob Hellström har plockat ut ett starkt lag med fina meriter;

Elina Petersson – Valentino, Wilma Hellström – Bill Breaker, Irma Karlsson – Cornet, Nicole Holmén – VDL Titanic och Alma Björklund – Untouchable, med Hanna Klensmeden – Selano som reserv. Irma Karlsson har också Wireina som reservhäst.

- Det är ett stabilt lag som levererar hela tiden och om allt stämmer kan vi absolut konkurrera om medaljerna, säger Jacob Hellström.

Elina Pettersson, 20 år från Halmstad, med Valentino är stationerad i Holland.  Elina var tvåa i inomhus-SM, tvåa i YR-finalen i Göteborg och har flera internationella placeringa på 1.50-hinder. Ekipaget debuterade i 1.60 i polska Sopot med ett vattentramp.

Wilma Hellström, 21 år från Hovås, vann inomhus-SM, hon var felfri i tre 1.50-klasser vid vårens tävlingar i Arezzo och gjorde en bra debut i Sopot GP.

Irma Karlsson, 21 år från Hörby, vann GP i Sopot, som var hennes debut i 1.60. Har en svensk 20-åring någonsin vunnit en internationell 1.60-hoppning? Irma startade senior-SM inomhus men missade finalen på grund av skadad häst.

Nicole Holmén, 20 år från Vellinge, var felfri på 1.50-höjder i Arezzo och red nationshoppningen i Duville, Frankrike med 0+4 fel. Hon debuterade 1.60 i Sopot med en övertygande runda.

Alma Björklund, 20 år från Gärsnäs, tävlade några veckor under våren i Wellington, USA, med jämna resultat. Hon red också laghoppningenn i Duville, med 0+4 i protokollet, laget kom på tredje plats. Alma var också femma i GP-klassen i Duville.

Reserven Hanna Klensmeden, 20 år från Åby, har bara en häst på internationellnivå och kom igång sent på säsongen. Hon var placerad i Bonheiden och kom fyra i GP-hoppningen i tyska Hagen.

- Tyskland, Holland och England är alltid starka men det känns som vi kommer med ett väldigt bra lag, säger Jacob Hellström.

Juniorer
Filip Ågren – Cardina, Viggo Björklund – Athene Z, Emelie Grönberg – Under Cover, Alexandra Emanuelsson – Lederstrumpf och Emma Falk – Surfers Paradise.

- Juniorerna är ju inte lika rutinerade som young-riderlaget men om alla fyra presterar kan det räcka långt, säger lagledaren Annelie Ingvarsson.

Filip Ågren, 18 år från Karlstad, finns med i Svenska Ridsportförbundets Talangsatsning som startade förra året. Han är också uttagen till Youth Olympic Games i Nanjing, Kina 16-28 augusti, dit han nominerades av Sveriges Olympiska Kommitté. Filip slutade på delad fjärdeplats individuellt vid junior-EM förra året.

Filip Ågren och Emelie Grönberg, 18 år från Flyinge, var med i laget som kom tvåa vid nationshoppningen för juniorer i belgiska Bonheiden i maj. Emelie var också framgångsrik i YR-klasserna på Scandinavium i våras.

Alexandra Emanuelsson, 18 år från Alingsås, har bland annat en tredjeplats i årets inomhus-SM och en tredjeplats i Morgondagens vinnare på meritlistan. Emma Falk, 18 år från Norrköping, var tvåa i Morgondagens vinnare och Viggo Björklund, 17 år från Gärsnäs, tog placeringar i Wellington, USA, under våren

Children
På EM är det även Children-klasser. Sverige har inget lag men Ottilia Lundgren, 14 år från Lerum, rider individuellt. Med hästen Heechhiems Ottawa deltog hon nyligen på NM i Norge och tog guld med laget och silver individuellt.

EM i hoppning 2014 för children, juniorer och young riders rids i Arezzo, Italien, den 22-27 juli.

Preliminärt tidsprogram:

Tisdag 22 juli
Hästbesiktning 1

Onsdag 23 juli
Första kvalet, individuellt

Torsdag 24 juli
Laghoppning första omgången/kval två individuellt

Fredag 25 juli
Laghoppning andra omgången/kval tre individuellt

Lördag 26 juli
Farewell-hoppning
Hästbesiktning 2

Söndag 27 juli
Final i två omgångar

Källa: Svenska Ridsportförbundet

 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,