Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Tre starka svenska ekipage

Ryttargalan

2019-10-24
» Läs mer

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Tre starka svenska ekipage

2014-12-18

Svensk trio rider om världscuppoäng i London

Tre svenska ekipage finns på plats i London för årets näst sista världscuptävling i hoppning, Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson och Henrik von Eckerman. – Det är tre väldigt starka svenska ekipage vilket ger stora chanser till framskjutna placeringar, säger Lotta Björe, SVT Sports expertkommentator.

Precis som vanligt i världscupsammanhang ställs den svenska trion mot tuffast tänkbara motstånd i jakten på världscuppoäng på Olympia på söndag. Sju av dom tio främsta på världsrankingen finns med i startlistan, däribland världsettan och hemmahoppet Scott Brash som nu legat rankad i topp i över ett år. 

Både Malin Baryard Johnsson och Henrik von Eckermann har tävlat i världscupen under hösten men för Peder Fredricson blir det årets första världscupstart. Fredricson hade en strålande tävlingshelg under Sweden International Horse show nyligen med seger i Sweden Grand Prix tillsammans med Sibon, och den 10-årige valacken finns med även i London.

 – Olympia är en väldigt speciell arena med egen atmosfär. Det är trångt, tajt och smalt inne i arenan men jag tror att den passar våra svenska hästar som alla är snabba och kvicktänkta. Det är ett väldigt starkt startfält men ingen av dom svenska ekipagen ska underskattas, säger Lotta Björe.

Sändningstider världscuphoppningen från Olympia i London

Söndag 21/12

15:45-17.30 SVT Play

17.00-17.55 Sammandrag SVT 1

Källa: SVT

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,