Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Topptrio klar

Ryttargalan

2019-10-24
» Läs mer

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Topptrio klar

2015-11-10

Ben Maher, Olivier Philippaerts och Nicola Philippaerts är klara för Sweden International Horse Show

Han har tagit både OS- och EM-guld i lag, och var EM-silvermedaljör individuellt 2013. Samma år red han hem en bil i Stockholm.
- En fantastisk avslutning på helgen. Jag har velat komma hit till Stockholm länge och det har varit en kanonhelg, sa brittiska Ben Maher då.

Nu kommer han tillbaka till Stockholm för att rida om nya segrar och bilar under Sweden International Horse Show.

Det internationella startfältet börjar ta form inför de fyrstjärniga hoppklasserna i Friends Arena. Och sportchef Malin Baryard Johnsson har sett till att publiken får se hoppning av världsklass. I startfältet finns såväl OS- som VM- och EM-medaljörer. Redan klara är Bertram Allen, Irland, Gregory Wathelet, Belgien, John Whitaker, Storbritannien och Jur Vrieling, Holland.

Nu är det dessutom klart att de framgångsrika tvillingbröderna från Belgien, Olivier och Nicola Philippaerts, kommer till start. Bröderna red även förra året i Friends Arena och Olivier lär vara sugen på revansch. Nicola var nämligen en av dem som kunde åka hem med en bil efter vinsten i Volkswagen Cup.

– Det varierar från vecka till vecka vem som är bäst i familjen, menar Nicola, och tillägger att det verkligen är kul att kunna tävla tillsammans och mot varandra:
– Vi triggar varandra och försöker alltid vara bättre än den andra.

18 hoppryttare tävlar under Sweden International Horse Show, nio svenska och nio utländska. De har med sig två hästar var och startar i de flesta hoppklasserna.

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,