Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Toppryttare till start

Ryttargalan

2019-10-24
» Läs mer

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Toppryttare till start

2013-09-17

Toppryttare till start på NM i fälttävlan

Det blir fälttävlansfest när fälttävlan gör comeback på Flyinge Kungsgård i helgen. Ny terrängbana och den härliga miljön har lockat många ekipage. På startlinjen hittar vi bland andra Linda Algotsson, Viktoria Carlerbäck, Katrin Norling och Anna Nilsson.

Under tävlingsdagarna startar nästan 200 ekipage fördelat på NM-klasserna och den 100-klass som rids parallellt. Hela 70 av dessa ekipage kommer från våra nordiska grannländer Norge, Finland och Danmark.

I NM-klasserna rids både om individuella- och lagmedaljer. Det görs upp om medaljer för seniorer, ponny och en klass för juniorer/young rider. Sverige, Finland och Danmark kommer med lag i alla tre klasserna. Norge kompletterar med ett lag i Junior/Young Rider.

Arrangören Pro Eventing Ryttarförening arbetar nu för högtryck för att tillsammans med banbyggaren ställa iordning den helt nya terrängbanan och tävlingsområdet.

Tävlingsområdet kommer att hållas så tight som möjligt för att underlätta för publiken och ryttarna. Ett utställningsområde med servering och olika happenings välkomnar publiken vid entrén. Entrén är gratis och särskilt terrängdagen hoppas arrangören ska locka många intresserade.

Program
Torsdag 19 september – Hästbesiktning
Fredag 20 september – Dressyr
Lördag 21 september - Terräng
Söndag 22 september – Hoppning

Arrangörens hemsida

Deltagarlistor/Start- och resultatlistor

Information till Media

FÖRHANDSINFO

Mästerskapen i fälttävlan fortsätter

Mästerskapen i fälttävlan fortsätter. Efter SM, lag-SM och EM kommer nu NM, Nordiska Mästerskapen.

Skåne är värd för hela fyra mästerskap i fälttävlan under 2013. Efter EM och SM och lag-SM är det nu dags att ladda för NM i fälttävlan.
NM, Nordic Baltic Eventing Championships, arrangeras 19-22 september. I och med dessa mästerskap gör fälttävlan comeback på Flyinge Kungsgård och det med en helt ny terrängbana.

I mästerskapen är det ryttare från de nordiska och baltiska länderna som gör upp. Det skall delas ut medaljer både individuellt och i lag i tre klasser.

Ponnyekipagen tävlar 1-stjärnig klass, juniorer och young rider en sammanslagen 1-stjärnig klass och seniorerna 2-stjärnig klass.

Ifjol kom de svenska ryttarna hem från Norge med ett guld, tre silver och ett brons. Vad månde det bliva i år på hemmaplan?

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,