Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Telde på väg uppåt igen

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Kvarka - vad är det?

2019-09-17
» Läs mer

Telde på väg uppåt igen

2013-10-18

Knappt två månader har gått sedan dressyr-EM i Herning, Danmark, när Minna Telde senast framträdde med Santana.

I vinter gör hon en satsning på världscupen med Santana – och målet är att nå världscupfinalen i franska Lyon, den 17 april 2014.

– Det ska bli jätteroligt att det drar i gång nu. Det blir en ganska intensiv vinter men det passar Santana rätt bra, säger Minna Telde.

En anledning till att det blir en satsning på världscupen med Santana är på grund av de envisa infektionerna som Minna Telde har kämpat med sedan länge. I somras ställde hon upp i Falsterbo Horse Show efter att läkarna sagt okej med viss tveksamhet.

Vid lunchtid på torsdag åker Minna Telde till Odense i Danmark för premiären.

– Han gick inte så mycket som jag hade planerat, i och med att jag själv inte kunde tävla så mycket. För Santana passar det rätt bra, han är tolv år och mår bra. Han trivs bäst om han får gå regelbundet, en gång i månaden. Det passar hans mentalitet.

Hur mår du nu?

– Peppar, peppar! Jag mår bättre, jag är på väg uppåt igen. Det är segt och det är inte bara att vända på ett blad så är allt borta. Det är en process, men det går helt åt rätt håll. Jag är full av tillförsikt än. Nu ska jag snart börja fysträna utanför, det steget har jag inte kunnat ta än, säger Minna Telde.

Källa: DT

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,