Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Talangprojekt utökas

Ryttargalan

2019-10-24
» Läs mer

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Talangprojekt utökas

2015-03-01

Fler discipliner adderas när andra upplagan av ATG Hopp och Talang startar i maj 2015

Fyra talangfulla hoppryttare, Filip Ågren, Amanda Ericsson, Johanna Rinnesjö och Anna Persson, har under ett år tagit del av elitsatsningen signerad Svenska Ridsportförbundet och ATG.

- Det här året har varit fantastiskt. Uppfyller du villkoren och är en ryttare med stora drömmar och höga mål, ska du absolut söka, menar Filip Ågren, 18 år som har haft Jens Fredricson som mentor under 2014 inom ramen för satsningen. Jens kommer även fortsättningsvis vara den som ansvarar för innehållet vid de fyra avsuttna träffarna, men när det gäller mentorskapet kommer tre andra toppryttare att knytas till projektet. Första omgången var mentorerna Malin Baryard-Johnson, Angelica Augustsson, Peder Fredricson och Jens själv.

- Bara de bästa är bra nog för att vara mentorer i den här satsningen. Vi vill verkligen ge ryttarna bästa tänkbara stöd på den nivå som de befinner sig och då behövs mentorer som vet hur man når toppen - år efter år, på häst efter häst, förklarar Jens.
- Genom min medverkan i ATG Hopp och Talang har jag fått hjälp att vässa mitt upplägg och kommit igång med min egen fysträning, vilket verkligen har gjort skillnad. Det är extra roligt att den här satsningen är öppen även för oss som passerat ungdomsåren, det har verkligen motiverat mig i min sportsatsning, säger Amanda Ericsson, färsk svensk mästare inomhus som med sina 29 år är äldst i premiärkvartetten.

FRÅN EN GREN TILL TRE
Nytt för i år är att ridsportens samtliga tre OS-grenar kommer att ta plats i ATG Hopp och Talang och varje disciplin representeras av två talangfulla ryttare och en mentor. 
- ATG stödjer sedan många år tillbaka SOK (Sveriges Olympiska Kommitté), därför känns det helt rätt att vi lyfter in även dressyren och fälttävlan i den här satsningen, säger Maria Guggenberger från ATG.

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,