Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Sylve olympisk headcoach

Hästsportens Folkhögskola

2019-08-20
» Läs mer

Från spilta till lösgående hästar

2019-07-04
» Läs mer

Evelina Tovek i topp i Monaco

2019-06-28
» Läs mer

Sylve olympisk headcoach

2016-05-12

SOK och Svenska Ridsportförbundet i samarbete ger Sylve Söderstrand uppdraget att vara olympisk headcoach

Svenska Ridsportförbundet har tillsammans med Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, skapat en lösning för att på bästa sätt stödja det svenska hopplandslaget fram till och över OS. 

– Sylve Söderstrand är viktig för Sveriges insatser i OS, och såväl toppryttarna som SOK vill väldigt gärna ha kvar honom över mästerskapen. Samtidigt måste vi som förbund verka för en långsiktig lösning för att stärka organisationen. Vi är glada att vi nu hittat en lösning som tillgodoser alla parters behov, säger Ulf Brömster, ordförande i Svenska Ridsportförbundet.

Sylve Söderstrand kommer med engagemanget via SOK att stötta den svenska hoppledningen med Ragnar Bengtsson som förbundskapten och Annika Ersgård som sportchef hoppning. De tre har tidigare jobbat som ett team i hoppledningen och fortsätter nu i delvis nya roller. Ryttare kommer att tas ut till tävlingarna av en uttagningsgrupp. Till OS fastställs laget av SOK och till Nations Cup fastställs lagen av Svenska Ridsportförbundet.

– Ridsportförbundet och SOK har hittat en konstruktiv lösning för att fullfölja OS-satsningen mot Rio, säger Peter Reinebo, verksamhetschef, Sveriges Olympiska Kommitté.

- Ryttarnas synpunkter har varit viktiga att lyssna in. Ett väl fungerande ledningsteam är viktigt för duktiga och erfarna idrottare, säger SOK:s sportchef Carina Skoog med ansvar för ridsporten.

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,