Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Sverige trea

Ryttargalan

2019-10-24
» Läs mer

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Sverige trea

2015-08-08

Sverige ligger just nu, efter två avklarade moment, på en tredjeplats i fälttävlans Ponny-EM i Frankrike

Först ut för det svenska laget var Klara Hammarström. Hon inledde sin ritt på bästa vis med Creemully Melody, men föll tyvärr av på hinder nummer arton, sk Agility Hole. Många ponnyer hoppade djupt med låga huvuden genom den stora ringen, vilket resulterade i problem att bibehålla balansen för ryttarna. Klaras fall gjorde att övriga tre i det svenska laget var tvungna att prestera på topp för att ha chans till avancemeng i resultatlistan.

Moa Nordfjäll och Dimmans Eros red för det svenska laget på Ribersborg idag och hon gjorde det på bästa vis, trots att hon alldeles innan sett Klaras fall. Efter avslutat terräng har Moa 54,6 i straff och befinner sig på en nittondeplats inför söndagens hoppning.

Selma Hammarström, som låg tia individuellt inför terrängen, gjorde en superrunda med Sligo Fortunus och hoppet om att klättra i resultatlistan än mer tändes. Selma har 43,4 i straff efter terrängen och ligger på en individuell sjätteplats så här långt och hon är definitivt med i kampen om medaljerna.

Sist ut för det svenska laget var Michelle Ettwein och Midnight af Lergraven. Michelle hade pressen på sig. I och med Klaras fall skulle Michelles resultat räknas och hon behövde rida felfritt och snabbt. Nerverna höll hela banan runt för Michelle och hon gick i mål felfri och snabb. 58,1 i straff gör att hon ligger på 24e plats inför söndagens avslutande banhoppning.

Frankrike leder fälttävlans-EM för lag.
- Det var en väldigt bra bana idag och vi är jätteglada över resultatet, det trodde vi faktiskt inte. Det blir svårt att hålla ledningen även imorgon, de andra lagen är starka och konkurrensen är hård. säger Frankrikes Chef d'Equipe.

Storbritannien ligger på andra plats inför söndagens avgörande.
Gary Parsonage, Chef d'Equipe för det brittiska laget kommenterar.
- jag kunde inte ha önskat mer än vad laget presterade. De är unga och är naturliga talanger, det är inte ofta man ser. Jag är glad över att vara deras Chef d'Equipe.

Anna Wettemark och Saga Suovanen startade också i klassen, men red inte i laget idag. Anna har 118,7 i straff efter terrängen och Saga har 93,0. 

Se resultat här

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,