Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Sverige på poängjakt i Rom

Kvarka - vad är det?

2019-09-17
» Läs mer

Hästsportens Folkhögskola

2019-08-20
» Läs mer

Från spilta till lösgående hästar

2019-07-04
» Läs mer

Sverige på poängjakt i Rom

2015-05-21

Det svenska hopplaget är på poängjakt på Piazza di Siena i Rom i Furusiyya FEI Nations Cup

Dags för tredje omgången i högsta serien division I. 
- Visst kan vi ta en topplacering om vi har lite flyt. Men kom ihåg att det är väldigt starka lag vi möter, förmanar förbundskapten Sylve Söderstrand, på väg till veterinärbesiktningen i den hetsiga trafiken.

I tredje omgången rider fem lag om poäng. Det är Holland, Sverige, Storbritannien, Spanien och hemmalaget Italien

 Frankrike toppar tabellen i kraft av att ha räknat hem två omgångar, Lummen, Belgien och La Baule, Frankrike.

Däremot sladdar Storbritannien, sist i tabellen utan poäng, detta trots seger i La Baule. Men lagledningen hade bestämt att inte räkna La Baule som poängplats för Storbritannien. Så än så länge är Storbritannien poänglöst.
Övriga lag får se upp. Britterna lär vara på hugget efter den missräkningen.
Fem svenska ryttare är på plats.

De fyra som preliminärt rider i svenska laget är Douglas Lindelöw, Henrik von Eckermann, Angelie von Essen och Helena Persson.
- Det är en blandning av massor av rutin och yngre ryttare. Femte ryttare är Nicole Persson, som tillhör yngre gardet. Hon är med för att känna på hur det är att rida i lag och för att hon har bra resultat och bra hästar för de här uppgifterna, säger förbundskapten Söderstrand.

Sverige precis som så många andra toppnationer strävar efter att öka bredden på toppen. Yngre ryttare ska få chansen att känna på hetluften.
Belgien gör, så både Holland och Storbritannien. Sverige, Belgien och Storbritannien skickade alla lag i U25-klassen för start i Odense, Danmark förra helgen.

- Vi ska komma ihåg att det här i Rom kommer att vara tuffast tänkbara konkurrens. För även om lagen inte rider om poäng är det viktigt att vara med och rida om individuella rankningspoäng för ryttarna. Så det är riktigt vassa lag Sverige ställs emot. Det är en process att föryngra toppen och bredda den. Men se bara på Douglas vilken utveckling han haft senaste säsongen, menar förbundskapten.

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,