Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Styrkebesked

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Kvarka - vad är det?

2019-09-17
» Läs mer

Styrkebesked

2016-05-09

Nära att bli en svensk fullträff i fälttävlan

Men Frida Andersén och Sara Algotsson Ostholt slutade fyra och femma när bommarna i banhoppningen föll i trestjärniga fälttävlan i tyska Maarbach.
- Att vi trots det har tre ryttare bland topp tio. Det är ett riktigt styrkebesked, säger förbundskapten Staffan Lidbeck som också räknade in Christoffer Forsberg på tionde plats.

 

Genom en stark dressyr och 36,3 straff tog Sara Algotsson och Reality 39 ledningen i Maarbachs trestjärniga fälttävlan direkt med Frida Andersén och Herta strax bakom på tredjeplats och 40,20 straff.  
I terrängen flög svenskorna fram. Serverade felfria rundor inom tiden och tog sig an banhoppningen som etta och trea.
- Sara och Frida var fantastiska i terrängen och det såg ju onekligen övertygande ut rätt länge här i Maarbach säger Staffan Lidbeck,

Men i den avslutande hoppningen föll bommarna. 
Näst sista hindret, en trekombination, ställde bland annat till det
Sara och Reality drog på sig tolv fel på hoppbanan. Frida och Herta åtta.
- Det var en jättebesvikelse naturligtvis, säger Staffan Lidbeck.
Men rivningarna till trots höll svenskorna höjd i resultatlistan. Frida Andersén slutade fyra och Sara Algotsson Ostholt femma. Christoffer Forsberg avrundande dessutom med en felfri hoppning och avancerade till en tiondeplats totalt.
Tre ryttare bland topp tio i stenhård konkurrens och med flera tunga tyskar bakom. Det är ett svenskt styrkebesked, menar Staffan Lidbeck..
- Och jag är jätteglad att Frida och Herta är tillbaka på allvar, tillägger han.
- Efter ett första test i Fontainebleau tidigare i vår sa jag till Frida att nu måste ni prestera om de ska vara med. 
- Det är kul att se att hon svalde det betet, säger Staffan Lidbeck nöjt.

Sara Algotsson Ostholt vann en tysk tävling med Vega förra helgen. Nu ska skimmeln fixa ett kval till för att vara aktuell för OS. Det kan bli i Frankrike om två veckor.
- I så fall har Sara har två fantastiska hästar aktuella för OS, säger Staffan Lidbeck.

Christoffer Forsberg och Wanskjaers Carlsson var en av nio ryttare som avslutade banhoppningen felfritt. Totalt deltog 53 ekipage.
- I helgen var Christoffer med och tävlade på allvar och slog dessutom en så rutinerad kollega som Johan Lundin/Johnny Cash som red in på artonde plats, säger Staffan Lidbeck.
Belgiskan Karin Donckers och Fletcha vant Verahof vann på dressyrstraffen 36,5. 

Resultat i kalendern

LÖRDAG
Med 36,3 dressyrstraff gick Sara Algotsson och Reality direkt upp i ledning i tyska Maarbach. En ledning som håller i sig efter lördagens felfria terräng. Och Frida Andersén och Herta hänger på med en tredjeplats och dressyrstraffen 40,20.
 Christoffer Forsberg och Wanskjaers Carlsson klättrade åtta placeringar genom en felfri terräng och ligger på sextonde plats. Johan Lundin och Johnny Cash attackerar den avslutande banhoppningen från en 20:e plats.

Resultat i kalendern

FREDAG
Förra helgen visade hon storform genom att vinna en tvåstjärnig tävling i tyska Münster med Vega. Den här helgen tävlar Sara Algotsson Ostholt bruna Reality, eller Bigsy som hon kallas, i trestjärniga Maarbach. Och det börjar bra med ledning efter dressyren.
- Mycket nöjd med fina Bigsy idag, skriver Sara på facebook om de 36,3 straffen som gav skön ledning.

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,