Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Stockholms nya galoppbana

Ryttargalan

2019-10-24
» Läs mer

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Stockholms nya galoppbana

2014-12-17

Arbetet med att bygga den nya galoppbanan i Upplands-Bro norr om Stockholm startade i våras

I förra veckan tog styrelsen för Svensk Galopp beslutet att den nya banan skall heta – Bro Park. 
Bro Park kommer att ersätta Täby Galopp och planen är att de första hästarna kommer att flytta från Täby Galopp till Bro Park under hösten 2015.

”Vi tycker att namnet Bro Park mycket väl speglar den ny banan. Dels säger det att den ligger i Upplands-Bro kommun, dels öppnar det upp för att även kunna använda området till andra aktiviteter än galopp”, säger Svensk Galopps VD Ulf Hörnberg.

”Från kommunens sida är hälsar vi galoppen varmt välkomna och är mycket glada att de valt att etablera sig i vår kommun. Vi ser fram emot de första tävlingarna på Bro Park 2016 och allt annat positivt som etableringen för med sig”, säger kommunstyrelsens ordförande Camilla Janson (S)

Planerna på en ny bana i Stockholm har funnits länge och 2011 såldes marken där galoppbanan i Täby ligger av Svensk Galopp. Planen är att marken skall användas till bostäder. Efter att ha tittat på flera alternativ föll valet på det 190 hektar stora området i Upplands-Bro.

Just nu pågår markarbetena för fullt och i september påbörjades även bygget med läktarbyggnaden. Den beräknas vara klar till årsskiftet 2015/2016.

De första tävlingarna på Bro Park beräknas till våren/sommaren 2016.

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,