Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Starkt startfält

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Kvarka - vad är det?

2019-09-17
» Läs mer

Starkt startfält

2015-06-25

Det ser ut att bli ett riktigt spännande nordiskt baltiskt möte i distansritt i Kristinehamn på lördag med många starka namn

- Det här är våra största tävlingar hittills, säger Frida Söderström, ridande arrangör av mästerskapet som får starkt stöd av kommunen.

Antalet ekipage på distansens mästerskap ökar, både bland seniorer och juniorer. En glädjande utveckling tycker Frida Söderström, elitryttare och arrangör hos Värmlands Distansryttare som arrangerat den så kallade A9-ritten under många år. 
- Jätteroligt att allt fler etablerar sig på den här nivån säger Frida. 
- Tidigare var runt 20 ekipage ett bra startfält bland seniorer och i år dubblar vi!

Själv har hon ridit på topp i många år och ger sig själv in i NBM-elden på lördag med hästen Gazijah. 
- Det är en häst som jag haft i träning och som gör sin första 12-milare. Vi kommer att inte att hårdsatsa. Någonstans i mitten är en rimlig målsättning. Särskilt som det är lite annat att tänka på just nu, säger Frida som fixar mästerskapet tillsammans med kamraterna i Värmlandsklubben.

Värmlands Distansryttare har varit värd för många stora tävlingar tidigare, bland annat SM. Men för Nordiskt Baltiskt Mästerskap blir det premiär. 
- Vi kunde inte drömma om att det skulle bli så stor uppslutning och så många duktiga ryttare. Det här kommer att bli jättespännande, säger Frida som väntar distansryttare från Norge, Finland, Danmark och Estland.

Bland storfavoriterna finns svenska mästaren Annelie Eriksson och King Peak men också världssjuan Maria Hagman Eriksson som startar VM hästen Bwuagadugo. Men hårt motstånd från grannländerna är att vänta. Liksom utmanare som ridsportens jubileumsstipendiat Sara Henriksson. Regerande mästare är Vidar Ydstebo, Norge, med Hah Nahim, som tyvärr inte kommer till start i år för att försvara sin titel.

 Bakom satsningen på NMB finns bland annat Kristinehamns kommun. 
- Utan kommunens stöd hade vi inte kunnat genomföra den här tävlingen, säger Frida Söderström. 
- De är en jättestor sponsor och hjälper oss med både pengar, direkt hjälp och med kontakter. 
- Även Region Värmland stödjer oss. Bland annat så att alla får fina nummerlappsvästar som de sen kan ta med hem som minne. 
 - Det är roligt att kunna lyxa till det lite också, säger Frida.

Värmland har varit arena för många ridsportaktiviteter i år. Bland annat SM i dressyr och hoppning. Och så Svenska Ridsportförbundets egen stämma.

Den bistra och regniga sommaren gör susen för mästerskapsbanorna i Kristinehamn. 
- Grusvägarna blir perfekta och prognosen ser ju ut att bli sol på lördag. Vi hoppas i alla fall!

För Frida Söderström är den 120 km långa seniorklassbanan hemmaplan. Hon kan varenda tuva och känner väl till utmaningarna. 
- Det finns en rejäl stigning som kommer igen flera gånger. Den backen kommer garanterat att vara utslagsgivande. Det gäller att planera loppet väl.

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,