Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Stall – nytt radioprogram

Ryttargalan

2019-10-24
» Läs mer

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Stall – nytt radioprogram

2014-05-28

Med start den 29 maj kl. 15.03, är det premiär för P4 Sveriges Radios nya program Stall som bland annat tar upp idrott, kultur och historia med den gemensamma nämnaren – hästen. Programledare är Lotte Nord och programmets första parhäst är Marie-Helene ”Billan” Östlund.  

 

– Jag har alltid haft häst. Att vara med hästarna även när jag var tävlingsaktiv gav mig mycket energi, säger Billan Östlund.

1987 vann hon VM-guld i Oberstdorf vilket också gav Billan ”Jerringpriset” och ”Bragdguldet”. Idag driver hon en restaurang – och konferensanläggning i Kungsholmen vid Ljusnan i Hälsingland och där har familjen två hästar.

I det första programmet får man bland annat svar på hur stor del hästarna hade i skidstjärnan Billan Östlunds OS- och VM-uppladdningar. Varför makthavare sitter på höga hästar, om hästen är särskilt lämplig att förmedla ångest och rädsla ur ett konstnärligt perspektiv och var man kan vandra och rida på en 1000-årig pilgrimsled i Sverige som påstås bli samma stora turistmagnet som Santiago de Compostela i Spanien.

– Att anstränga huvudet på jobbet och kroppen med hästarna på fritiden är den bästa av världar. Att mocka skit är ren terapi, säger programledaren Lotte Nord. 

Lotte Nord har arbetat på Sveriges Radio sedan 2001 på P4 Västernorrland, P4 Extra, Ring P1 samt P1-morgon. Hästar och samhällsfrågor, konsthistoria och retorik intresserar henne mycket.

Sändningstid: 
Första programmet sänds den 29/5 kl. 15.03-16.00 i P4. 
Andra delen sänds 20/6 och programmet återkommer sedan under jul. 
Programmen kan höras i efterhand på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

Källa: Sveriges Radio

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,