Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Snart dags för Ponny-SM

Ryttargalan

2019-10-24
» Läs mer

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Snart dags för Ponny-SM

2015-07-14

I helgen står Gävle Ponnyklubb som värd för SM i dressyr för ponny

Drygt 290 starter, fördelat över nära 150 ekipage, kommer att ridas under SM-helgen som inleds med invigningen på onsdagskvällen klockan 18.00. Redan nu börjar de första ekipagen anlända till Gävle.

Gävle Ponnyklubb genomförde under våren en "test-tävling" på dubbla banor, dels för att de tidigare inte haft en dressyrtävling på dubbla banor och dels för att bli varma i kläderna gällande det nya gruppindelningssystemet. Det gick bra och nu är förhoppningen att helgens SM ska flyta på minst lika bra.

Tävlingsledare, Pernilla Netsman Stolpe, berättar lite om förhoppningarna med helgens tävlingar.
- Vi ser möjligheten att nu sätta norrland på kartan och visa att även vi på lite nordligare breddgrader kan arrangera bra mästerskap. Det är drygt 150 anmälda och kvalade ekipage och en del kommer så långt upp ifrån som Luleå och Umeå, det känns jättekul.

Första klassen rids på torsdag morgon och på det följer ett späckat schema till fredag eftermiddag när 2015 års svenska mästerskap i dressyr för ponny ska avgöras.

Finalerna rids i följande program:
Kategori B: Lätt A:PO
Kategori C, grupp 1 (upp till 16 år): FEIs Individuella mästerskapsprogram för ponnyryttare Kategori D, grupp 1 (upp till 16 år): FEIs Kür för ponnyryttare
Kategori C, grupp 2 (17-20 år): FEIs Individuella mästerskapsprogram för ponnyryttare
Kategori D, grupp 2 (17-20 år): FEIs Kür för ponnyryttare

Källa: Svenska Ridsportförbundet

 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,