Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Snart dags för Ponny-EM

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Kvarka - vad är det?

2019-09-17
» Läs mer

Snart dags för Ponny-EM

2015-07-26

Tjugo nationer från hela Europa har visat intresse för att delta i Ponny-EM

Ponny-EM arrangeras på det natursköna Ribersborg i Malmö av Malmö stad i samarbete med Svenska Ridsportförbundet och Region Skåne.

Senaste gången Ponny-EM arrangerades i Sverige var på Strömsholm 1999.

Malmö City Horse Show blir i år en mötesplats för ryttare från både Europa och övriga världen.
Ponny-EM i Malmö blir inledningen på den två veckor lång hästfesten. När EM-medaljerna är utdelade till de duktiga ponnyryttarna flyttar dressyrens ungdomsryttare in på arenan för en internationell tävling för junior, young rider och U25-ryttarna. Därefter blir det internationell fälttävlan när Ribersborg är värd för tredje deltävlingen i Swedish Eventing Trophy.

– Det är särskilt roligt att arrangera ett Ponny-EM eftersom det handlar om ungdomar, säger tävlingsledare Per Magnusson.
- Oftast rider man ett ponny-EM bara en gång och vi ska se till att deltagarna får ett minne för livet. Mästerskapet ska göra att de kan knyta de viktiga internationella band som idrotten kan bidra till och som känns inte minst viktiga i dessa tider när världen är så splittrad. Det är ett stort socialt ansvar för oss under den här tiden i Malmö, och det ska bli kul.

Tävlingsplatsen på Ribersborg får nytt underlag inför Ponny-EM och terrängbanan får nya hinder, avpassade till ponny.

Det krävs en omfattande organisation bakom en tävling av den här digniteten. Ungefär 300 personer, alltifrån hinderpersonal till tävlingsledare, kommer att finnas på plats. Malmö City Horse Show har en rutinerad organisation efter 15 år av internatonella tävlingar på Ribersborg.

Både Malmö stad och Svenska Ridsportförbundet hoppas att många besökare, både från Malmö och från övriga Sverige, ska hitta till publikplatserna på Ponny-EM.

- Här är chansen att se nästa generations toppryttare, menar Svenska Ridsportförbundets verksamhetschef för sport/tävling Andrea Barth.

Intresset från media, både nationellt och internationellt, är stort för Ponny-EM.

- Vi har närmare ett sextiotal ansökningar om ackreditering i nuläget, och det är ett stort intresse, säger Lotta Amnestål, informationschef på Svenska Ridsportförbundet och pressansvarig för mästerskapet tillsammans med Birgitta Hjertberg på Malmö stad.

Måndag 3 augusti öppnar stallarna och ponnyerna börjar anlända. Dressyrryttarna är sedan först ut på onsdagen med första delen av startfältet i nationstävlingen. På söndagen, EM:s sista tävlingsdag, delas de individuella medaljerna i hoppning och dressyr ut, samt individuella och lagmedaljer i fälttävlan.

Nationer som anmält intresse av att delta: Danmark, Holland, Finland, Italien, Frankrike, Belgien, Tyskland, Storbritannien, Polen, Portugal, Norge, Sverige, Irland, Schweiz, Kroatien, Spanien, Ungern, Luxemburg, Ryssland och Österrike.

Definitvi anmälan till Ponny-EM ska vara inne 30 och 31 juli, och då presenteras också de svenska trupperna till Ponny-EM.

Källa: Svenska Ridsportförbundet

 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,