Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
SM i Hästagility

Ryttargalan

2019-10-24
» Läs mer

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

SM i Hästagility

2015-05-11

Den 9 augusti, under Ponny EM på Ribersborg kommer Svensk Mästare i Hästagility 2015 att koras

Det blir en fartfylld heldag med deltagare från rena nybörjare till riktigt duktiga ekipage . Under dagen anordnas tävling i klasserna; i lina, löst, långlina och uppsuttet. Svensk mästare koras i klasserna löst och uppsuttet. Senast ett SM arrangerades var 2012.

Hästagility är en ny internationell hästsport. Varje månad deltar ett hundratal ekipage från runt om i världen i en Cup på webben. Nu samlas de svenska deltagarna under Malmö City Horse Show för att kora en Svensk Mästare. Det är tre år sedan det kunde arrangeras en så här stor tävling senast. Förhoppningen från arrangören är att så många som möjligt ska få prova framtidens hästsport och få insikt hur det är att tävla i sporten. Målet är att ryttaren skall kunna dirigera sin häst i galopp med röstkommando, gester och kroppsspråk över hinder som påminner om hundagility. Man använder ingen utrustning i de högre klasserna och i de lägre är endast grimma och långlina. Hästagility är en inkluderande sport med deltagare i alla åldrar från hästsportens alla dicipliner och raser och man tävlar i att ha bra kommunikation och teamkänsla med sin häst.

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,