Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Sex fälttävlansryttare till VM

Borås bjuder på fem höjdpunkter

2019-03-20
» Läs mer

Gratis ekonomitjänst

2019-03-08
» Läs mer

VM-hjältarna på banan igen

2019-03-04
» Läs mer

Sex fälttävlansryttare till VM

2014-08-05

Förbundskapten Staffan Lidbeck har presenterat de sex ekipage som får en biljett till VM i Normandie i slutet på augusti.

Tävlingarna i Malmö den gångna helgen var Staffan Lidbecks sista observationstävling inför uttagningen.

De sex ekipage som åker till Haras le Pin i franska Normandie är Dag Albert med Tubber Rebel, Viktoria Carlerbäck med Volt af Källstorp, Anna Hilton med Matrix W, Johan Lundin med Johnny Cash, Malin Petersen med Sofarsogood och Ludwig Svennerstål med Alexander IV.
Vilka fyra av de uttagna ryttarna som kommer att rida i laget och vilka två som rider individuellt på VM bestämmer Staffan Lidbeck på plats.

Anna Hilton med Matrix W var bästa placerad av de ryttare som hoppades på VM-biljett i Malmö. Malin Petersen och årets svenska mästare Viktoria Carlerbäck gjorde starka insatser i terrängen på Ribersborgsfältet och kom i mål felfria på hinder.  Johan Lundin hade ett stopp i Malmö, men har tidigare gjort bra resultat i Aachen och på Badminton i år.
Ludwig Svennerstål och Alexander IV red en trestjärnig fälttävlan på Gatcombe i England i helgen, och kom i mål med tidsfel men felfri på hinder i terrängen. Ludwig Svennerstål och Alexander IV var tidigare i år på åttonde plats i den fyrstjärniga Badminton.
Dag Albert och Tubber Rebel har upprepade gånger bevisat att de är mycket starkt ekipage i terrängen och har tidigare mästerskapserfarenhet.

- Vi har tappat några spetsekipage sedan EM förra året, men det här är en trupp jag tror på och vi kommer att göra vårt absolut bästa i Frankrike, säger Staffan Lidbeck.

Alltech FEI World Equestrian Games 23 augusti-7 september, Normandie, Frankrike
där fälttävlan rids 28-31 augusti i Haras du Pin och på huvudstadion i Caen

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,