Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Seger till Tomas Eriksson

Ryttargalan

2019-10-24
» Läs mer

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Seger till Tomas Eriksson

2013-09-16

Fyrspannskusken Tomas Eriksson, Båstad, fortsätter att köra på topp. På söndagen vann han en tävling i tyska Donaueschingen, och kvalade därmed till för världscupen inomhus.
- Jag har två nya och fantastisk bra hästar i spannet säger Eriksson som nu laddar om för EM om två veckor.
Fredrik Persson slutade femma.

Tomas Eriksson är i toppform. För en vecka sedan tog han tredjeplatsen i holländska Breda och när det var dags för det klassiska fyrspannsmötet i Donauechingen i helgen kände han att segern var inom räckhåll.
- Jag har två nya och fantastisk bra hästar i spannet säger Eriksson som la sig i topp från start.
En bra dressyr gav en inledande andraplats. En placering han behöll även dag två genom en snabb och felfri maraton.
Totalt var Tomas i ledning inför den avslutande precisionen.
- Och där blev det ju också felfritt, säger han nöjt.
Den tyska tävlingen handlade framförallt om att kvala in bland de tio bästa kuskarna som får köra världscupen inomhus i vinter.
- Jag kommer till Stockholm, lovar Eriksson.
Men först handlar det om EM i Ungern om två veckor och med den fina formen föds tankar om svensk medalj... Till EM formerar han dock om spannet efterson en av de nya hästarna inte är kvalad.
Nu ska Tomas hem till Hallandsåsen för att pusta ut och packa om.
- De blir en kort viloperiod för hästarna, men på måndag i nästa vecka bär det iväg igen säger kusken som kör vidare, mot EM och framförallt, mot VM i Frankrike nästa år.

Kvalade till världscupen
1)     Boyd Exell, Australien, 85 p
2)     Theo Timmerman, Holland, 74
3)     Koos de Ronde, Holland, 72
4)     Isjbrand Chardon, Holland, 71
5)     Michael Brauchle, Tyskland, 69
6)     Jozsef Dobrovitz Jr, Ungern, 64
7)     Christoph Sandmann, Tyskland, 61
8)     Georg von Stein, Tyskland, 60
9)     Tomas Eriksson, Sverige, 58
        Jozsef Dobrovitz, Ungern, 58

Efter dressyren
Sveriges bästa fyrspannskuskar Tomas Eriksson och Fredrik Persson är på jakt efter rankingpoäng för att säkra en plats i kommande säsongs världscup. Helgens tävlingar i tyska Donaueschingen har börjat bra. Efter den inledande dressyren ligger Tomas Eriksson tvåa och Fredrik Persson sjua. Tomas spann var också näst bäst i lördagens maraton. Inget officiellt totalresultat ännu.

Bäst i dressyren var hemmakusken Georg von Stein som lotsade runt sitt fyrspann på 42,83 straffpoäng. Klassen innehöll totalt 25 startande.

Resultat i Kalendern

FÖRHANDSINFO

Furstlig körning för svenska kuskar

Tomas Eriksson och Fredrik Persson avancerar på världsrankningen i körning. Efter nationstävlingen och världscupdeltävlingen i Breda, Holland delar de två svenskarna på tolfte platsen. Målet är topp tio så att de får grönt ljus att köra världscupdeltävlingarna inomhus.

- Nu tar vi sista chansen här i Donaueschingen, säger Tomas Eriksson.
Det svenska fyrspannslandslaget är ute på Europa-turné. Första stopp var Breda, Holland. Donaueschingen, Tyskland, är andra anhalt för Tomas Eriksson och Fredrik Persson.
Tävlingsplatsen i Donaueschingen är vackert belägen invid Fürst Joachim zu Fürstenbergs slott vid floden Donaus källa. Ett av maratonkörningens hinder passerar genom floden Donau på ett spektakulärt sätt. Fursten är en sann hästvän och följer tävlingarna på nära håll i sin slottspark.

Vid sidan av körningen rids det även fyrstjärning hoppning med spännande namn i startlistan. Nyblivne europamästaren i fälttävlan Michael Jung, Tyskland, finns med i hoppningens startlistor. Han kommer att möta bland annat Henrik von Eckermann, som kommer med fyra hästar. Henrik är mycket populär i sitt nya hemland Tyskland och i pressreleasen skriver arrangören att de ser fram mot en mästarkamp mellan Michael Jung och Henrik von Eckermann på hoppbanan. Båda herrarna har ju nya EM-medaljer. Henrik en bronsmedalj från laghoppningen vid EM i Herning och Michael dubbla guld från EM i fälttävlan i Malmö.

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,