Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Så blir ponnytravet 2013

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Kvarka - vad är det?

2019-09-17
» Läs mer

Så blir ponnytravet 2013

2012-12-04

 

 

 

Från Svensk Travsport:
Ponnytravets intåg i Svensk Travsport innefattar i runda siffror 1 000 nya aktiva, 1 000 ponnyhästar och 250 tävlingstillfällen med 1 200 lopp. En verksamhet som i omfattning närmast kan jämföras med kallblodstävlandet i Sverige. Det är en omfattande process som kommer att genomföras i etapper.

– Travbanorna är vana tävlingsarrangörer och kommer att ta väl hand om ponnytravets aktiva. Det är naturligtvis viktigt för travsporten att vår ungdomsverksamet tas hand om på bästa sätt. Ponnytravets aktiva är våra framtida tränare, kuskar och ryttare och många av dem säkert också morgondagens hästägare och funktionärer, säger Rikard Sjöberg som är ponnysportchef på Svensk Travsport.

Flera förändringar

Just nu märks förändringen mest genom att det är travbanorna som tar över all hantering runt licenserna. På samma sätt som banorna jobbar med stortravet handlar det om förnyelse, ändringar i träningslistor men även kontroll av uppstallningsplatser.

En nyhet är också att all kontanthantering kring ponnytravtävlingarna försvinner. Alla transaktioner kring avgifter och prispengar sker i framtiden genom månadsfakturor och kontoutbetalningar. Det här avräkningssystemet är under uppbyggnad och beräknas vara i bruk från den 1 mars 2013.

Under uppbyggnad är också ponnytravets intåg här på travsport.se, Ponnytrav som du finner under fliken Tävlingar. Redan nu finns där blanketter och statistik. När alla regeländringar är klara kommer bestämmelserna att publiceras på sidan och när tävlingsdagarna är fastställda finns även tävlingskalendern där. I tävlingskalendern kommer du att kunna se länkar till propositioner, anmälningar samt resultat för alla ponnytravlopp.

Läs mer...

 

 

 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,