Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Ryttarförening krävs på vite

Ryttargalan

2019-10-24
» Läs mer

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Ryttarförening krävs på vite

2015-02-02

Klagshamns ryttarförening i Malmö krävs på 164 000 kronor för att ha uppfört boxar utan bygglov

Men föreningen tänker inte betala, säger ordförande Ingemar Holmén till Sydsvenskan.

Ryttarföreningen hade utlokaliserat sin verksamhet till en gård i Gessie i intilliggande Vellinge kommun i somras eftersom föreningens ridhus i Malmö rivits inför att ett nytt skulle byggas. Gården i Gessie hade för få boxar och tillfälliga boxar uppfördes.

I oktober gjorde Vellinge kommun en inspektion och konstaterade att boxarna och hästboxtältet uppförts utan bygglov. Ryttarföreningen rev då tältet och satte upp ett hästboxtält på en annan plats. Föreningen sökte också bygglov som beviljades.

Men eftersom det tog tid att få in bygglovsansökningen började bygget redan innan bygglovet var beviljat, något föreningen sedan bett om ursäkt för. Vellinge kommun, däremot, ser allvarligt på saken och har utfärdat ett vite på 164 613 kronor. Vitet är dessutom rabatterat med 50 procent, eftersom det angående det sista tältbygget är oklart om det påbörjades innan bygglov beviljats.

Ordförande Ingemar Holmén är oförstående till de hårda tongångarna från Vellinge kommun.

– Vi fick ett brev från Vellinge i vilket det stod att om vi tog bort tältet till den tidpunkt då nämnden tog upp ärendet skulle vi slippa vite, så det har vi gjort. Vi trodde inte det behövdes bygglov eftersom det är ett sådant tält som sätts upp tillfälligt på tävlingar, säger ordförande han till Sydsvenskan.

 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,