Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Rose Mathisen till Friends Arena

Kvarka - vad är det?

2019-09-17
» Läs mer

Hästsportens Folkhögskola

2019-08-20
» Läs mer

Från spilta till lösgående hästar

2019-07-04
» Läs mer

Rose Mathisen till Friends Arena

2016-11-18

Hon kniper sista platsen i Top Stars Dressage Final och får Patrik Kittels wild card

– Det här är hon så värd. Hon har visat att hon är den som ska få mitt wild card, säger Patrik Kittel, ansvarig för inbjudningarna till Top Stars.

Svenska Rose Mathisen är den sista ryttaren att komma med till Friends Arena och nya Top Stars Dressage Final.
– Rose är en riktigt grand prix-hästmakare. Hon har tagit fram många fina grand prix-hästar. Hon är i en jättefin form och har verkligen visat att hon är värd en av platserna i Friends Arena. Det ska bli oerhört kul att se henne tävla, säger Patrik Kittel, som även är hennes tränare.

Rose Mathisen, som har sin bas på Gränsbo Stuteri, kommer till SIHS med hästen Zuidenwind som hon själv har tagit fram från grunden.
– Han är en godkänd hingst både i Sverige och Holland. Jag har haft honom från det att han var fyra och ett halvt år. Han är en glad häst som älskar att jobba och att vara dressyrhäst. Han är också den häst jag har haft störst framgångar med, säger Rose Mathisen.

Mathisen har gjort fina resultat på sistone med bland annat en vinst i Falsterbo i somras och en andraplats senast i världscupen i Odense.
– Det är nog det som Patrik har sett och det är därför vi har fått hans wild card. Odense var Zuidenwinds första inomhusstart så det blir andra gången i Friends Arena. Men det var inga som helst problem i Odense, så jag tror nog att det kommer att gå bra i Stockholm, säger hon.

Deltagare Top Stars Dressage Final:
Carl Hester, Storbritannien
Isabell Werth, Tyskland
Tinne Vilhelmson Silfvén, Sverige
Patrik Kittel, Sverige
Hans Peter Minderhoud, Nederländerna
Jessica von Bredow-Werndl, Tyskland
Cathrine Dufour, Danmark
Diederik van Silfhout, Nederländerna
Mads Hendeliowitz, Sverige
Rose Mathisen, Sverige

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,