Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Rolf-Göran missar Göteborg

Ryttargalan

2019-10-24
» Läs mer

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Rolf-Göran missar Göteborg

2014-01-22

Rolf-Göran Bengtsson, som nyligen gjorde succé i sin come back från höstens ljumskskada, är skadad igen.

- Det som var trasigt förra gången är helt nu. Men muskeln har gått sönder på ett annat ställe och jag måste vila i 6-8 veckor, säger en bedrövad Rolf-Göran.

Den nya skadan uppstod vid framhoppningen inför världscupen i Leipzig i söndags.

- Det kändes inte så farligt direkt efteråt och det gick ju bra i världscupen. Men det har blivit värre och värre. Idag känns det som värst, säger Rolf-Göran.

Tisdagens läkarbesök bekräftade de värsta farhågorna. En muskel i ljumsken är av till 50 procent. Domen lyder ingen ridning på 6-8 veckor. Det innebär att Rolf-Göran med största sannolikhet missar resterande världscupdeltävlingar och därmed chansen att kvala till världscupfinalen i Lyon.
- Det känns skit. Speciellt nu när hästarna var i så bra form. Det är väldigt jobbigt.

Istället för världscuptävlingar väntar intensiv rehabträning.
- Jag har fått behandling idag och ska gå varje dag nu i fem dagar. Därefter blir det 4-5 gånger i veckan ungefär. Jag har bra hjälp av både tränare och läkare, berättar Rolf-Göran.

I helgens kommande världscuphoppning, Longines FEI World Cup, i Zürich blir Malin Baryard Johnsson därmed enda svenska ryttare.

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,