Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Rolf-Göran laddar för GCT premiär

Ryttargalan

2019-10-24
» Läs mer

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Rolf-Göran laddar för GCT premiär

2014-04-25

Rolf-Göran Bengtsson är laddad för match i årets Global Champions Tour

Men säsogspremiären i belgiska Antwepen började trögt för supersvenskan som värmde upp med 14 fel i torsdagens 1.50-hoppning.

En bom föll i en oxer och ett par hinder senare blev det stopp. Sex tidsfel på det gav totalt 14 fel.  Vann gjorde franska Penelope Leprevst, Frankrike, Nayana. Tidigare på dagen hoppade Rolf-Göran in felfritt på en sjätteplats med Unita Ask i 1.45-klassen.

FÖRHANDS
Det är inte ofta han har tävlingsfria helger. Men i år har det blivit lite mer av den varan för Rolf-Göran Bengtsson, som på grund av en ljumskskada tvingats ta det lugnare än vanligt. Efter tre helger utan tävlingar ser han fram emot säsongsstarten av Longines Global Champions Tour i Antwerpen, Belgien till helgen.

- Jag mår bra och hästarna är i fin form, det ska bli kul att komma igång igen, säger Rolf-Göran.Så vidare lugnt har det ändå inte varit för den svenske världsstjärnan. Turerna går dagligen till Hamburg där Rolf-Göran fortsätter rehabträningen av ljumsken och bygger styrka för framtiden. Dessutom ska hästarna ridas och eleverna tränas.
- Jag har inte mycket tid över för något annat än hästarna. Jag rider fyra om dagen och min rehabträning tar nästan all annan tid.

Det är en viktig säsong som väntar, inget får gå snett inför höstens stora mål: VM i franska Normandie. Och Rolf-Göran har redan spikat upplägget.
- Jag ska försöka vara med på de flesta tävlingarna i Global Champions Tour. Casall Ask och Unita Ask följer med till Antwerpen, därefter hoppar jag över Madrid för att rida i det svenska nationslaget i Lummen. Sedan väntar Hamburg, eventuellt Wiesbaden, Cannes, Monte Carlo, Paris, Falsterbo, Chantilly, Valkenswaard och London. Och sen är vi framme vid VM.

Det är inte för inte som Rolf-Göran är känd för sin framförhållning och goda planering. Klart står också att det är Casall som ensam matchas mot VM.
- Vi förväntar oss väldigt mycket av både Clarimo och Unita, men det är för tidigt för dem med ett så stort mästerskap. Jag hoppas däremot kunna starta dem i några deltävlingar i Global Champions Tour framåt sommaren. Casall kan inte göra allt själv, menar Rolf-Göran, som ser touren som en bra förberedelse för mästerskap.
- Det är rejäla banor och om hästarna är duktiga går de två omgångar plus en eventuell omhoppning. Det är en bra uppladdning inför ett mästerskap.

I först hand är målet att ta sig till VM. Att stå på startlinjen. Får Rolf-Göran drömma hägrar en placering bland topp-5. Eller varför inte bland de fyra som får rida VM-final och byta hästar?
- Ja det vore något. Att få vara med och rida om medaljerna. Man kan väl säga att det är mitt drömmål.

TV-tider
Lördag 26 april 23:30 Eurosport2: Longines Global Champions Tour, internationell hoppning, från Antwerpen, Belgien

Söndag 27 april 09:15 Eurosport: Longines Global Champions Tour, internationell hoppning, från Antwerpen, Belgien

Läs mer om Longines Global Champions Tour - arrangörens hemsida med webb-TV

Källa: Svenska Ridsportförbundet

 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,