Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Rolf-Göran gör come back

Hästsportens Folkhögskola

2019-08-20
» Läs mer

Från spilta till lösgående hästar

2019-07-04
» Läs mer

Evelina Tovek i topp i Monaco

2019-06-28
» Läs mer

Rolf-Göran gör come back

2014-01-09

I helgen är det äntligen dags för come back för Rolf-Göran Bengtsson efter en längre tids tävlingsuppehåll på grund av skada. 

                                   

Hela fyra gånger har Rolf-Göran Bengtsson fått göra avbrott under tävlingssäsongen 2013. Längsta uppehållet kom nu under vintern efter att en gammal ljumskskada gjort sig påmind under tävlingarna i Stuttgart i november.

Rolf-Göran valde trots skadan att rida finalen i Longines Global Champions Tour veckan därpå men har sedan dess vilat från tävlandet.
- Det ska bli skönt att komma igång igen. Jag har hoppat litegrann hemma men inga större hinder, så vi får se hur det går nu i helgen, säger Rolf-Göran.

Med till Basel är stallets förstahäst Casall Ask, Quedge Deenne och Unita. Men Casall får konkurrens i valet av häst till de större klasserna.
- Jag har tänkt att Unita ska gå några större klasser ockå. Hon är tio år nu och har gjort det riktigt bra i de senaste tävlingarna. Hon var till exempel sexa i den stora Masters-klassen i Stuttgart på fredagskvällen, berättar Rolf-Göran.

Henrik von Eckermann har med sig Gotha FRH, Quibell 5 och For Sale 6 till Basel.

Arrangörens hemsida

Start- och resultatlistor

TV-tider
Måndag 13 januari 14:30 Eurosport: Internationell hoppning från Basel, Schweiz, eftersändning

Direkt efter Basel bär det vidare till Leipzig i Tyskland där det är dags för världscuphoppning. Rolf-Göran Bengtsson och Malin Baryard-Johnsson är startklara medan Henrik von Eckermann är första reserv till världscupklassen.

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,