Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Ridskola satsar på tillgänglighet.

Borås bjuder på fem höjdpunkter

2019-03-20
» Läs mer

Gratis ekonomitjänst

2019-03-08
» Läs mer

VM-hjältarna på banan igen

2019-03-04
» Läs mer

Ridskola satsar på tillgänglighet.

2013-06-03

Ridskolan i Torsby satsar stort på sin handikappverksamhet. Visionen är att bli Värmlands största tävlings- och träningscentrum för personer med funktionshinder.
– Grunden har vi redan, nu växlar vi upp, säger Rebecka Rödin i projektgruppen.

Ridskolan har sedan tidigare en utvecklad verksamhet för personer med funktionshinder.

Förutom privatpersoner som kommer hit samarbetar skolan med rehabiliteringscentrumet Frykcenter och med kommunens särskolor.

Nu vill ridskolan utöka handikappverksamheten och förra året startades ett Leaderprojekt upp.

– Det är 850 000 kronor som ska gå till material och ombyggnad, men så är det väldigt mycket ideellt arbete också, säger Rebecka Rödin.

Hittills har boxar byggts utomhus för att folk ska kunna ta med egna hästar till ridhuset och nu ska man bygga ihop ridhuset med innedelen för att få en bra gång rakt igenom.

Men planerna stannar inte där. Nästa steg blir att anpassa inomhusdelen med bättre teorilokaler och toaletter. Man vill dessutom byta ut den direktverkande elen mot bergvärme, bland annat för att få till uppvärmning i själva ridhuset som idag är ett kallhus. Än är inte finansieringen klar, men offerter tas in och pengarna håller på att sökas. Klart är att det blir ett projekt i mångmiljonklassen.

– Om allt går i lås sätter vi spaden i marken efter sommaren, säger Hanna Walfridsson som är ridskolechef.

På sikt vill hon att ridskolan i Torsby blir Värmlands handikappcentrum för ridning både som sport och rehabilitering.

– Handikappdelen är en stor kund idag, men vi kan inte ta emot allt som efterfrågas. Det känns roligt att spinna vidare på det och göra en större grej av det, säger Hanna Walfridsson.

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,