Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Ridklubb får 5 miljoner.

Kvarka - vad är det?

2019-09-17
» Läs mer

Hästsportens Folkhögskola

2019-08-20
» Läs mer

Från spilta till lösgående hästar

2019-07-04
» Läs mer

Ridklubb får 5 miljoner.

2013-06-17

Bengtsfors Ridklubb har beviljats 5 miljoner kronor i bidrag från Allmänna Arvsfonden. Därmed kan bygget av det nya stallet starta.

– En mycket glad nyhet, konstaterar Lisbeth Johansson i byggkommittén.

– Eftersom all planering med ritningar och bygglov är i stort sett klar så ser vi fram emot en snabb byggstart, fortsätter hon.

Än så länge har inte klubben begärt in anbud på bygget.

– Så i dagsläget vet vi inte vad slutsumman blir. Vi hoppas att vi inte ska behöva banta ner våra planer för mycket. Vi har inte satsat på en lyxanläggning, våra främsta krav är en säker, energisnål och handikappvänlig anläggning, säger Johansson, som inte vill spekulera kring byggets budget.

Klubben har sedan tidigare beviljats 6 miljoner kronor från Bengtsfors kommun.

– Tyvärr har vi fått avslag på ansökan från tre andra fonder som vi har sökt, berättar Lisbeth Johansson.

Hon framhåller att de 11 miljonerna kan låta som en stor summa pengar, men att de ska räcka till mycket.

– Det är ju inte bara ett stall med klubbrum som ska byggas, utan vi måste även bland annat ändra vägen och bygga en ny parkering, säger Johansson.

Hoppas på snabb byggstart

Lisbeth Johansson gläds åt att ridklubben framöver kan erbjuda handikappvänliga utrymmen. Klubben, som redan i dag bedriver handikappridning, kommer framöver att försöka bredda verksamheten ytterligare, för att vara tillgänglig för fler.

När byggstarten kan ske är oklart, men Lisbeth Johansson hoppas på att ett första spadtag före 1 november i år. Då löper nämligen klubbens dispens från länsstyrelsen ut för det utdömda stallet.

– Har vi bara kommit i gång med bygget så kan jag inte tänka mig annat än att länsstyrelsen har överseende en tid till, säger Lisbeth Johansson.

Bengtsfors Ridklubb

Källa: nwt.se

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,