Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Årets Idrottsförbund 2013

Ryttargalan

2019-10-24
» Läs mer

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Årets Idrottsförbund 2013

2013-11-20

Svenska Ridsportförbundet har utsetts till Årets Idrottsförbund av Sveriges Centralförening för Idrottens främjande, SCIF. Den prestigefyllda utmärkelsen belönas förutom äran med 250 000 kronor.

SCIF utsåg vid sitt styrelsemöte den 18 november 2013 Svenska Ridsportförbundet till Årets Förbund med motiveringen:

Ett mångårigt seriöst ungdomsarbete med utbildning, ansvarstagande och jämställdhet, kombinerat med stort tävlingsfokus har på ett föredömligt sätt lett till en stabil plats i världstoppen, krönt med EM-medaljer i flera discipliner.

- Jag är både stolt och glad och vill tacka alla som genom sitt stora engagemang  på olika sätt bidragit till utmärkelsen och den fantastiska utvecklingen inom svensk ridsport, säger Svenska Ridsportförbundets ordförande Anders Mellberg.

- Bakom priset finns kraften i våra cirka 930 föreningar och värdefulla insatser av ridsportare i alla led, i alla åldrar och i alla grenar. Att vi dessutom tar priset i hård konkurrens med andra duktiga idrottsförbund är ett riktigt styrkebesked.

SCIF har delat ut utmärkelsen sedan 1967. 
Svenska Ridsportförbundet erhåller 250 000 kronor.

Tidigare pristagare här.

Sveriges Centralförening för Idrottens Främjande (SCIF) bildades 1897 och är landets första centrala idrottsorganisation. Det var SCIF som  låg bakom ansökan av de olympiska spelen i Stockholm 1912 och byggandet av Stockholms Stadion. Idag arbetar SCIF med att på olika sätt främja idrotten. Läs mer om SCIF här.

 

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,