Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Rekordstort startfält

Så nära VM-bronset

2018-09-14
» Läs mer

Dubbla guld

2018-09-11
» Läs mer

Import av foder

2018-09-06
» Läs mer

Rekordstort startfält

2017-11-08

Billdals Ridklubb utanför Göteborg är värd för årets SM i hoppning inomhus för ryttare från ponny till seniornivå

Efter att ha korat SM- och RM-segrarna för ponny och chilren, är det nu dags för bland andra Douglas Lindelöw och Helena Persson att stå på startlinjen.

Två helger i rad blir det mästerskapshoppning i ridhuset och sju svenska mästare ska koras.

Nu till helgen kommer bland andra  Douglas Lindelöw, EM-silvermedaljör från Göteborg i somras, och Sveriges meste svenska mästare Helena Persson till start.

Att bara hämta hem en medalj är ingen självklarhet då det finns många andra duktiga och formstarka ryttare i startfältet. 
Till start är även förra årets SM-vinnare Robin Ingvarsson från Varberg, supersnabba Niklas Arvidsson från Skåne och hemmaryttarna Josephine Karlsson och Anna Olsson, för att bara nämna några andra väldigt starka medaljkandidater i seniorklassen. 
Helena Persson är meste svensk mästare i hoppning med åtta guldmedaljer hittills.
Det kan bli ett nionde SM-guld för Helena Persson, men hon tror att det kan bli svårt, säger hon efter Elmia Scandinavian Horse Show där Bonzai H visade god form.
- Det är klart att det vore speciellt att vinna ett SM igen, men jag tror att det blir tufft. Robin Ingvarsson och Hansson är i form. Irma Karlsson var också placerad här i Grand Prix i Jönköping och är regerande utomhusmästare.
Helena Persson ser fram emot SM-helgen.
- Det ska bli kul att åka till Billdal.  
- Tävlingen är otroligt populär och 500 anmälda starter på 25 sekunder är nog rekord, säger Carina Olofsson tävlingsledare Billdals Ridklubb
 
Starkt startfält bland ungdomarna
Hela Sveriges elit av ungdomar kommer till Billdal i helgen, bland andra nykorade SM-guldmedaljören i kategori D-ponny från förra helgen Pontus Wettersten på sin stora häst, Ottilia Lundgren från Lerum, Janelle Larsson och Nellie Berntsson från Helsingborg och Alexandra Emanuelsson från Lerum. 
Gänget har flera medaljer från tidigare mästerskap både SM, NM och EM men är så klart laddade för att fightas om de medaljer som ska delas ut i helgen.
Billdals Ridklubb kan nu räknas som en van arrangör av större tävlingar. Här finns alltid viljan att överraska och göra allt lite bättre än tidigare år. Detta tror arrangören själv är en av framgångsfaktorerna. Klubben blev tidigt i sin expansionsfas varnad för att inte tappa bort hjärtat då klubben växer av välkända ridsportprofilen Liz Parmler. Detta myntade klubbens motto ”Den lilla klubbens anda med den stora klubbens möjligheter”.
– Det är helt fantastiskt att vi får arrangera SM två helger på raken här i Billdal, säger tävlingsledare Carina Olofsson.

Webb-TV från Equisport

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,