Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Rekord-SM i Borås

Borås bjuder på fem höjdpunkter

2019-03-20
» Läs mer

Gratis ekonomitjänst

2019-03-08
» Läs mer

VM-hjältarna på banan igen

2019-03-04
» Läs mer

Rekord-SM i Borås

2014-02-06

Torsdag och fredag nästa vecka, i samband med Gina Tricot Grand Prix 12–16 februari, rids inomhus-SM i hästhoppning i Borås, presenterat av Agria Djurförsäkring

Det blir minst två rekord: flest antal starter någonsin och de högsta prispengarna genom tiderna.

Hela 53 ekipage är anmälda i SM, vilket är deltagarrekord för ett inomhus-SM. Hela den svenska eliten bosatt i landet finns på plats med OS-ryttaren Jens Fredricson, Strömsholm, på hästen Lunatic i spetsen.

Han och de 52 andra tävlar om 100 000 kronor i förstapris, den högsta prissumman någonsin i ett inomhus-SM. Totalt i SM, ungdoms-SM och junior-SM är prispengarna cirka en halv miljon kronor, också det den högsta totalsumman genom tiderna i inne-SM.
– Vi är fantastiskt glada att kunna bjuda på sådan toppsport för publiken på plats och genom vår webbtevesändning, som drog 25 000 tittare förra året, säger Helen Hagström, tävlingsledare för Gina Tricot Grand Prix med Agria hopp-SM.

– För oss är det speciellt att få vara med och lyfta hopp-SM till en helt ny nivå. Särskilt roligt är det att få lyfta fram den svenska hästen genom Jens Fredricsons häst Lunatic, säger Stefan Fur, affärsområdeschef Häst hos Agria Djurförsäkring.
SM rids i två omgångar med start på torsdag 13 februari. De 20 bästa går till den andra omgången fredag 14 februari, då den svenske mästaren koras. Både den regerande SM-inomhusmästaren Royne Zetterman, Linderöd, på Echo du Laubry och regerande utomhusmästaren Elin Jansson, Loviseholm, på Duchesse ställer upp.

De 20 som genomför andra SM-omgången går dessutom automatiskt vidare till söndagens final i Gina Tricot Grand Prix. Där startar fredagens nykorade svenska mästare sist.
Parallellt med SM rids ungdoms-SM med 35 anmälda och junior-SM med 28 anmälda. Även här är prispengarna de högsta genom tiderna i respektive kategori för inne-SM.

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Arrangörens hemsida

Tidsprogram SM-klasserna:
Torsdag 16.00 Agria SM omgång 1
Torsdag 18.30 Agria URSM omgång 1
Torsdag 20.30 Agria JSM omgång 1
Torsdag 21.15 Slut

Fredag 14.00 Agria SM omgång 2
Fredag 16.00 Agria URSM omgång 2
Fredag 18.00 Agria JSM omgång 2
Fredag 19.45 Slut
Plats: Borås ridhus, Varbergsvägen 65, Borås

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,