Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Politiker möter hästnäringen

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Kvarka - vad är det?

2019-09-17
» Läs mer

Politiker möter hästnäringen

2016-04-19

Under våren blir det fullt med politiker i våra stallar

Hästnäringen bjuder gemensamt in riksdagsledamöter, region- och kommunpolitiker till tio träffar på olika hästanläggningar för diskussioner och studiebesök. Besöken planeras från Boden i norr till Flyinge i Söder.

Politikerträffarna genomförs i samverkan mellan Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS), Svenska Ridsportförbundet, Svensk Travsport, Lantbrukarnas Riksförbund samt representanter från respektive regions hästnäring. Syftet med träffarna är att gemensamt visa hästens möjligheter att bidra till en positiv samhällsutveckling.

– Vi hoppas att många politiker tar chansen och kommer till våra träffar för att se hästsektorns potential samtidigt som de får chansen till en dialog med en näring som intresserar över en miljon människor. Vi kommer att skicka inbjudningar till uppåt 4 000 personer som är politiskt aktiva på lokal, regional och nationell nivå, säger Stefan Johanson VD HNS.

Planerade träffar:

1. Skåne, 25 april, Flyinge 
2. Småland, 16 maj, Jönköpings Fältrittklubb
3. Mälardalen, 13 juni, Örebrotravet
4. Norrbotten, 12 sept, Hästcentrum Boden
5. Västernorrland, 16 sept, Härnösand Ridklubb
6. Värmland, 26 sept, Lillerudsgymnasiet
7. Göteborg/Halland, ej fastställt datum och plats
8. Västra Götaland, 30 sept, Axevalla Multiarena
9. Stockholm, 3 okt, Bro Park
10. Östergötland, 14 nov, Smedstad Ridsportcenter

Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS, är ett samverkansorgan inom svensk hästsektor. Speciellt intresse ägnas åt utbildning och avel och uppfödning. HNS har det övergripande ekonomiska och organisatoriska ansvaret för Hästnäringens Riksanläggningar Flyinge, Strömsholm och Wången, som är utvecklingsmotorer för svensk hästnäring. Andra verksamhetsområden är gemensamma frågor för hästnäringen samt forskning och utveckling via Stiftelsen Hästforskning.

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,