Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Poäng till Rolf-Göran

Ryttargalan

2019-10-24
» Läs mer

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Poäng till Rolf-Göran

2016-01-31

Rolf-Göran Bengtsson och Casall Ask plockade två poäng i Longines FEI World Cup i Zürich

Fyra fel stoppade Rolf-Göran från omhoppning. Pius Schwizer vann på hemmaplan med PSG Future.

Rolf-Göran har deklarerat att det här var hans sista kval i världscupen. Han behövde poäng för att nå finalen i Göteborg, under påskhelgen 24-28 mars.Två poäng räckte inte till.
En omgång återstår av kvalserien i Bordeaux, Frankrike, kommande helg. Där rider inte Rolf-Göran har han sagt inför denna omgång.

Däremot rider både Henrik von Eckermann och Douglas Lindelöw i Bordeaux. Henrik  står med en fot i finalen. men  I Zürich utgick Henrik efter flera nedslag med Cantinero. Han har i dagsläget 39 poäng och finalchans.

Douglas kan också nå finalen om han tar poäng i Bordeaux. Den västeuropeiska ligan toppas i stor stil av tysken Christian Ahlmann som verkar vara i en klass för sig den här säsongen.
Mer information inom kort
Resultat

Nära prispallen för Henrik i Zürich

Fyra fjuttiga hundradelar var marginalen till en  topp treplats i Zürich för Henrik von Eckermann med "nya" hästen Giljandro van den Bosrand. Henrik var fyra i Grand Prix-hoppningen som vanns av belgaren Gergory Wathelet. Henrik rider på söndag för att säkra en plats i Longines FEI World Cup-finalen i Göteborg 24-28 mars.

Henrik är i Zürich för att ta hem poäng som säkrar en start i finalen av Longines FEI World Cup i Göteborg  under påskhelgen.
Han har värmt upp Cantinero, som ska gå världscupen, i en 145-hoppning och ställde istället upp med Giljandro van den Bosrand i Grand Prix-klassen.
Grand Prix.hoppningen blev en spännande fight. Henrik höll länge en tätposition med Giljandro van der Bosrand. Nu blev det fyra hundradelar från en pallplats.

Rolf-Göran Bengtsson har också vädrat Casall Ask i en 145-hoppning och red Unita Ask i Grand Prix-hoppningen.

Rolf-Göran satsar med sin VM-häst, Casall Ask för att ta sig till final i Göteborg, 24-28 mars.

Resultat

Viktiga poäng på spel i Zürich

Rolf-Göran Bengtsson och Henrik von Eckermann är på plats i Zürich, Schweiz, för att slåss om värdefulla poäng i hoppningens världscupliga. Endast en deltävling återstår efter helgen innan det är dags för världscupfinal under Gothenburg Horse Show i påsk.

Henrik von Eckermann har 39 poäng i dagsläget och ligger på åttonde plats på världscuprankingen. Det borde räcka till final. Men Henrik säkrar gärna upp med några extra poäng i helgen. Rolf-Göran Bengtsson är däremot pressad att ta många poäng för att fixa en finalplats. I dagsläget ligger han på 24:e plats med 25 poäng. Runt 40 poäng brukar krävas för en plats i finalen dit de 18 bästa ur den västeuropeiska ligan går.

Både Henrik och Rolf-Göran har med sina bästa hästar i form av Cantinero och Casall Ask. Henrik har dessutom med sig Sansibar och Chacanno medan Rolf-Göran stärker upp med Unita Ask och Oak Grove's Heartfelt.

>> "Att nå finalen är mitt största mål" - SVT Sports intervju med Henrik von Eckermann

Världscupklassen, Longines FEI World Cup Jumping, rids söndag eftermiddag med start klockan 14:25. Se det live på SVT Play eller FEI TV. Länkar nedan.

Arrangörens hemsida

Start- och resultatlistor

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,