Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
OS-guldmedaljör till Globen

Ryttargalan

2019-10-24
» Läs mer

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

OS-guldmedaljör till Globen

2013-10-31

Steve Guerdat, 31, från Schweiz, red hem OS-guldet i London 2012, med hästen Nino des Buissonnets. Han toppade världsrankingen efter det men tappade den placeringen efter ett benbrott då det blev uppehåll i tävlandet. I skrivande stund är han rankad nummer sju i världen.

Efter OS-guldet individuellt i London tackade han alla i sin omgivning.
- Jag har så många att tacka för det här. Framförallt mina sponsorer och min familj, sa han på presskonferensen.

Vid 31 års ålder har han en imponerande meritlista.  OS-guld 2012, individuellt.  OS-brons i lag 2008 i Hongkong. Ett EM-guld i lag från Windsor 2009 samt två silverplatser från Rolex FEI World Cup-finaler.

Nu kommer Steve till Stockholm under Stockholm International Horse Show för att rida final i Rolex IJRC Top 10. Det är finalen för de absolut främsta hoppryttarna i världen från höstens ranking.

Steve Guerdat är verkligen född och uppvuxen med hästar. Hans pappa Philippe tävlade internationellt och är idag förbundskapten för det franska hopplaget.

Steve har ridit på internationell seniornivå sedan han var 16 år och vunnit rader av Grand Prix-hoppningar.  När Rolf-Göran Bengtsson lämnade Jan Tops stall i Holland för att öppna eget i tyska Breitenburg, ersattes Rolf-Göran av Steve Guerdat.

Idag är Steve tillbaka i Schweiz med två starka sponsorer i ryggen. En är Urs Schwarzenbach, som äger anläggningen samt hästägaren Yves G Piaget. 

Tillsammans med Rodrigo Pessoa, Brasilien och Malin Baryard Johnsson är Steve en av tre sponsorer till ”Little Dreams” , en stiftelse till förmån för unga ryttare för att ge dem en god start i karriären.

Stockholm Horse Show

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,