Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Nya regler

Hästsportens Folkhögskola

2019-08-20
» Läs mer

Från spilta till lösgående hästar

2019-07-04
» Läs mer

Evelina Tovek i topp i Monaco

2019-06-28
» Läs mer

Nya regler

2016-05-20

Har du som kör hästlastbil koll på alla regler?

Från den 10 september i år gäller nya regler för dig som kör fordon som kräver körkortsbehörighet C1 eller högre och som är professionell tävlingsryttare/kusk eller som transporterar hästar mot betalning.

Om du har ett C1- eller C-körkort utfärdat före 10 september 2009 har du tidigare haft yrkesförarkompetens genom så kallad ”hävd”. Det innebär att ditt körkort har varit ditt yrkeskompetensbevis (YKB). Men från den 10 september i år måste den som har yrkesförarkompetens genom hävd genomgå en fortbildning för godstransporter på minst 35 timmar, i god tid innan 10 september i år, om man är i behov av yrkeskompetensbevis (YKB) från och med detta datum.

För dig som har ett C1- eller C-körkort utfärdat från och med 10 september 2009 gäller att du måste genomgå en grundutbildning på minst 140 timmar. Därefter krävs en fortbildning vart femte år.

OBS! Du som är hobbyryttare och kör för privat bruk behöver inte yrkesförarkompetensbevis.

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,