Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Nya landslagsledare i fälttävlan

Ryttargalan

2019-10-24
» Läs mer

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Nya landslagsledare i fälttävlan

2014-01-07

Anne Persson blir ny ledare för fälttävlans Young Riders. Mariette Norling tar över ledningen för fälttävlansjuniorerna. Det är två starka ledare med lång erfarenhet av utbildning av både ryttare och hästar. 
Nu ska de två nya ledarna fånga upp det växande trycket och intresset för fälttävlan.

Anne Persson är A-tränare i fälttävlan, C tränare i dressyr, auktoriserad ridlärare nivå III och internationell dressyrdomare. Anne har själv ridit internationell fälttävlan på hög nivå. Hon har stor erfarenhet av att arbeta med ungdomar. Hon varit tidigare i många år var engagerad som dressyrtränare för fälttävlans Young Rider och juniorlandslaget i fälttävlan.

Dessutom har hon sedan ett par år tillbaka varit involverad som dressyrtränare för norska fälttävlanslandslagen.
- Självklart har jag som ledare mål att ta medalj i mästerskap. Men i första hand ser jag tiden som Young Rider som en plantskola för framtiden. Det viktigaste är att lotsa ryttarna vidare till nästa nivå, säger Anne med eftertryck. Tiden som Young Rider är så kort.
Anne driver en egen anläggning i Herrmanstorp strax mellan Falkenberg och Ullared i Halland. Hon är en mycket uppskattad tränare.
Anne valdes till årets tränare 1999. 
Anne är en fälttävlanstränare som plockat fram många unga förmågor till landslagsnivå.

Mariette Norling blir ny juniorledare

Mariette är C -tränare i fälttävlan, hon har själv många års erfarenhet ifrån tävling och uppfödning. Hon driver en egen anläggning sedan början av 1980-talet på Tollstad utanför Mantorp i Östergötland.
Mariette har stor erfarenhet att arbeta med ungdomar.
Hon har tagit fram ett antal elever under åren till ungdomslandslagsnivå. Hon har en lång erfarenhet som lagledare i Mantorpsryttarna i både hoppning som fälttävlan.
Mariette har utbildat både hästar och ungdomar alltifrån ponnytävlingar till stora mästerskap. Inte minst har hon coachat fram dotter Katrin till både mästerskap och OS. 
De båda nya ledarna i fälttävlan gör en rivstart.
Första mötet med ryttarna är redan 11-12 januari, en avsutten träff i Linköping.
1-2 februari hålls första mönstringen med hästar i Mjölby, hos familjen Lilja.

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,