Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Ny häst TV-kanal.

Ryttargalan

2019-10-24
» Läs mer

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Ny häst TV-kanal.

2013-03-25

I september får alla hästintresserade en egen TV-kanal där man bland annat kan följa Ride to Rio.

Sverige är framgångsrikt när det kommer till tävlingsryttare i världsklass.  Många svenskar är aktivt involverade i hästar och över 500 000 rider regelbundet. De här utövarna, övriga sportintresserade och de som tycker om livsstilen får i september tillgång till en helt ny svensk tv-kanal där hästar är i fokus till 100 procent. Ännu har kanalen inget namn, tittarna får ge förslag i en tävling där första pris är en clinic som även spelas in för sändning.

Svenska ryttare är framgångsrika i stora mästerskapssammanhang vare sig det gäller fälttävlan, dressyr eller hoppning. Intresset och efterfrågan på en renodlad hästkanal är stort.
– Ur ett livsstilsperspektiv är hästsporten underrepresenterad på tv-marknaden i Sverige idag. Då ska vi ha i minnet att den här sporten kommer på andra plats här vad gäller popularitet och aktivt engagemang. Därför är det också extra roligt att ge alla tittare chansen att vara med och påverka namnvalet, säger grundaren och ägaren Timothy Smart.

HÄR kan du föreslå namn på kanalen

Det nära samarbete med bland annat Svenska Ridsportförbundet, har lett till Timothy Smart har valt att sponsra tre supertalangerna – tillika förebilder – Douglas Lindelöw (hoppning), Louise Svensson-Jähde (fälttävlan) och Jeanna Högberg (dressyr) och samla dessa under namnet Ride to Rio.  Sponsorinsatsen kommer att bli ett egenproducerat program där tittarna får följa de tre ryttarna i deras strävan att ta sig till OS i Rio 2016. Första säsongen av serien visas hösten 2013.

– Vår ambition är att erbjuda ett brett urval av innehållstjänster till våra tv-kunder. Den nya hästkanalen blir ett perfekt komplement till vårt redan mycket omfattande utbud av kanaler och kanalpaket, säger Stefan Borgqvist, erbjudandeansvarig för tv-tjänsten på Telia.

- Äntligen blir det ännu mera ridsport i TV, konstaterar en nöjd Anders Mellberg, ordförande i Svenska Ridsportförbundet. Nu kan alla hästentusiaster följa både aktuella tävlingar och våra stjärnors väg mot nya framgångar.
- Ryttarna i Ride to Rio är tre bra förebilder för våra ungdomar, fortsätter  Anders Mellberg,

Den nya reklamfria hästkanalen får premiär den 23 september och distribueras via Telia. Programmen passar från 7 år och upp till pensionerade hästälskare med sändningar sju dagar i veckan, 18 timmar per dag. Innehållet verkar såväl inspirerande som underhållande med allt från egna Ride to Rio till tävlingar på internationell och nationell nivå, inköpta välproducerade serier, dokumentärer och filmer. Mer information kring tävlingen och hur namnförslagen lämnas finns på hemsidan sverigeshastkanal.se. Högsta vinsten är en clinic (seminarium) med valfri ryttare i team Ride to Rio. Ryttaren kommer att besöka vinnarens klubb och hålla clinicen, som filmas och visas på kanalen.

 

Källa: Svenska Ridsport Förbundet

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,