Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Ny behandling

Ryttargalan

2019-10-24
» Läs mer

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Ny behandling

2014-10-14

En amerikansk forskare har upptäckt att ett vaccin för hundar kan hjälpa hästar med aggressiva hudtumörer. Nu lanseras en uppföljande studie.

Hudtumörer eller melanom drabbar hästar av alla färger men är vanligast hos skimlar. Länge trodde veterinärer att tumörerna inte var speciellt farliga. Det har dock senare visat sig att tumörerna kan vara aggressiva och leda till avlivning eller en för tidig död i cancer för den drabbade hästen.

Dr Jeffrey Phillips vid Lincoln Memorial University i Tennesee kunde i en studie visa att ett vaccin mot melanom hos hundar har en god effekt på redan utvecklade tumörer hos hästar när det injicerades direkt in i dessa. Bland annat krympte tumörerna och hästarnas immunförsvar blev bättre på att motarbeta cancern, uppger amerikanska Morris Animal Foundation. Stiftelsen finansierar nu en uppföljande studie som kommer att löpa över ytterligare två år. Dr Jeffrey Phillips kommer där att fortsätta studera de hästar som behandlades i den första studien och de kommer även framöver att injiceras med vaccinet.

Källa: ATL.nu

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,