Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Nu laddar vi för 2019!

Världscuppoäng till Irma Karlsson

2018-12-11
» Läs mer

Miljonsatsning på tryggare stall

2018-12-03
» Läs mer

Årets bragd avslutade Ryttargalan

2018-11-29
» Läs mer

Nu laddar vi för 2019!

2018-03-01

Årets tävlingar är slut, men alla Gothenburg Horse Show-fans kan redan börja se fram emot en rejäl folkfest nästa år

Det blir nämligen en riktig höjdpunkt med dubbla världscupfinaler i Scandinavium.

Nästa år samlas världseliten i Göteborg igen när det vankas världscupfinaler i både dressyr och hoppning.

Det blir också ett jubileumsfirande för världscupfinalen i hoppning som firar 40 år. Den allra första finalen reds i Göteborg 1979, och Hugo Simon blev stor publikfavorit.

- Finalerna kommer naturligtvis att locka mycket publik, och vi håller som bäst på att planera för att kunna få ihop ett riktigt bra program även runt själva finalerna, säger tävlingsledaren Tomas Torgersen.

Nästa års tävlingar är i början av april – men inte på påsk, som ofta annars.

- Påsk i Scandinavium är förstås något av en tradition för hästsportpubliken, men vi hoppas att de ska vilja komma hit ändå. Vi försöker bygga ett riktigt bra program som ska motsvara deras förväntningar, säger Tomas Torgersen.

Planeringen inför Gothenburg Horse Show 2019 är alltså redan igång. Tomas Torgersen och hans gäng började tänka på dem redan för ett och ett halvt år sedan.

- Numera måste man ligga ett minst ett evenemang före med blicken. Det är många programpunkter och bokning av olika saker som vi måste göra i god tid om det ska bli riktigt bra, och vi vill ju ha hög kvalitet i allt. Vi gör också många utvärderingar för att få veta vad publiken tycker om tävlingarna, och dem måste vi ju hinna titta på och fundera över.

En sak som redan är klar är att dressyren nästa år åter kommer att ridas på fredagen och lördagen, istället för som i år torsdag-fredag.

- Det var ett test vi började med förra året, att byta dag: vi tänkte att dressyrryttarna kanske skulle tycka det vore trevligt med en helg hemma. Men det visade sig att de hellre vill ha det som förut. De firar tydligen hellre helg i Scandinavium. Så då får det bli så!

Gothenburg Horse Show 3-7 april 2019 med Longines FEI World Cup Jumping Final och FEI World Cup Dressage Final

Nästa världscupsäsong i den västeuropeiska ligan har premiär i Oslo för hoppningens del, och i Herning, Danmark, för dressyren. Båda premiärerna i oktober 2018.

 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,