Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Nordiskt mästarmöte i körning

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Kvarka - vad är det?

2019-09-17
» Läs mer

Nordiskt mästarmöte i körning

2015-06-10

Ett åttiotal kuskar från Sverige, Norge, Danmark och Finland kommer att göra upp om att bli nordiska mästare i körning

Under några dagar kommer du att få se elegans och flärd i dressyren, fart och fläkt i precisionen och taktik och tempo i maraton. Arrangör är Jönköpings Läns Kusksällskap som har god erfarenhet av större tävlingar. 2012 anordande kusksällskapet SM i körning. Nu pågår det förberedande arbetet för det nordiska mästerskapet, så alla detaljer är inte helt färdiga.

– Det känns bra att vi har fått förtroendet att arrangera ett Nordiskt mästerskap, säger Gunilla Granberg, Jönköpings Läns Kusksällskap, som arrangerar tävlingen. 
– I tävlingskommittén för NM ingår medarbetare från andra föreningar, som tar ett stort ansvar. Vi håller till på Vaggeryds travbana där vi redan har hinderbanor. Här finns körvägar och dressyrbanor och ett stort antal fasta stallar. Vi ser nu också över hur vi ska kunna lösa logistiken inom området så att det fungerar så bra som möjligt för kuskar, funktionärer och besökare.

Du som åker till Falsterbo Horse Show, tänk på att du kan ta en sväng till i Vaggeryd på vägen hem. Vaggeryds travbana ligger precis intill E4:an så det kan vara närmare än du tror.

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,