Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Nicole Holmén vann

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Kvarka - vad är det?

2019-09-17
» Läs mer

Nicole Holmén vann

2015-02-28

Idag gick finalen av KRAFFT Young Rider Cup

I den tredje och sista omgången red de sexton startande ryttarna först en grundomgång. De felfria gick vidare till omhoppningen och där handlade det om att vara felfri och snabbast.

Till omhoppning kom åtta ekipage som ridit felfritt i grunden. Fem svenskar och tre tyskar. Det fann flera distanser i omhoppningsbanan där det var möjligt att plocka bort galoppsprång för att tjäna tid och den som gjorde det allra bäst var svenska Nicole Holmén på Titanic Vdl.

- Det var en väldigt bra runda och det gick väldigt fort, men Titanic är en ganska långsam häst så det var först när jag hörde jublet som jag tänkte att det där kanske gick rikigt bra. säger en väldigt glad Nicole efter vinsten.
- När jag hörde jublet ville jag inte gå ut så jag passade på att känna in allt under ett extravarv direkt efter ritten. skrattar Nicole.

Men det var inte planerat att hon skulle rida Titanic i Scandinavium. Hennes andra häst, Ernst, var kvalad, men fick avstå. Han står hemma med en hovböld. Nicole har flera lovande hästar hemma i stallet och målet i år ser ut att vara EM.

På andra plats kom Karin Martinsen, nybliven svensk mästare.
- Jag är väldigt glad och nöjd med resultatet. Nicole var helt enkelt bättre idag. konstaterar Karin.

Det var Karins sista start på hästen Picasso. Han är såld och ska nu till nya ägaren.
- det är blandade känslor såklart. Men jag har ett par väldigt lovande unghästar hemma som jag nu ska fokusera på. säger Karin.

Artonårige Eneas Hållsten tog tredjeplatsen på Bluffing Spirit, en holländsk häst han har haft i 1,5 år.
- Jag är glad över att sitta här (på presskonferens med topp tre red:s anm). Målet i år är att rida nationshoppningar och att ta medalj i SM. säger Eneas.

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,