Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Naturbruksprogram på Flyinge

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Kvarka - vad är det?

2019-09-17
» Läs mer

Naturbruksprogram på Flyinge

2014-09-24

Flyinge andas framtidstro inför nästa år när man nu fått klartecken att fortsätta det naturvetenskapliga programmet hippologgymnasiet och dessutom kommer starta upp ett nytt naturbruksprogram

Det naturvetenskapliga gymnasieprogrammet som Flyinge anordnar i samarbete med Lunds kommun var i farozonen för att läggas ner, men får efter ett nytt beslut nu fortsätta.

- Det är vi väldigt glada för. Det här är det enda naturvetenskapliga programmet i Sverige som också har inriktning häst, säger Marianne Lilja Wittbom, vd på Flyinge.

Hösten 2015 startar Flyinge också upp ett nytt naturbruksprogram. Det handlar om en standardutbildning, men som naturligtvis får sin prägel av att finnas på ett ridcenter.

– Naturbrukslinjer finns det många av i Sverige, men vi tror att vi har mycket att tillföra på det området. Vi har ju också lantbruk på Flyinge, det kanske man inte alltid tänker på. Att få tillfälle att vistas i den här miljön och samtidigt få sin naturbruksutbildning blir speciellt, säger Marianne Lilja Wittbom.

Elever på naturbruksprogrammet kommer också få möjligheten att träna med specialisterna på Flyinge på sin fritid och den som vill kan även ha sin egen häst med på Flyinge.

Utbyggnad kan behövas

För tillfället går 90 gymnasieelever på Flyinge. Med den nya utbildningen blir elevantalet det dubbla. Dessutom finns studerande på yrkeshögskole- och universitetsnivå. Får alla plats på Flyinge?

– Första året blir inget problem, sen hoppas vi kunna bygga ut. Vi har en del hus som inte används till utbildningen i dag och de hinner vi ställa om.

Fler utländska studerande

Flyinge har med sitt riksintag elever från hela Sverie, men också övriga Europa, främst från de nordiska grannländerna. Något som Flyinge hoppas kunna jobba vidare med.

– Vi har gått ut med material i Danmark, eftersom Flyinge ju ligger så nära Danmark har vi satsat specifikt på det. Men även Norge har ganska tunt med utbildningar av den här typen, säger Marianne Lilja Wittbom.

Källa: ATL.nu

 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,